Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τοξική σχέση σημάδια: Μήπως ήρθε η ώρα να φύγεις τρέχοντας;
PLUS

Τοξική σχέση σημάδια: Μήπως ήρθε η ώρα να φύγεις τρέχοντας;

Τοξική σχέση σημάδια: Μήπως αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω;

Συνήθως, οι πρώτοι μήνες σε μια σχέση είναι παραμυθένιοι. Όλα είναι ρόδινα και η συνέχεια φαντάζει βγαλμένη από όνειρο. Αν είστε στην αρχή μιας γνωριμίας που μόλις πέρασε στην επόμενη φάση, καλό είναι να έχεις κατά νου, μερικές συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να σε προετοιμάσουν καλύτερα για το τι ενδεχομένως θα ακολουθήσει. Το ίδιο ισχύει και για σένα, που μπορεί να είσαι καιρό σε σχέση αλλά παρατηρείς ξαφνικά νέες, τοξικές συμπεριφορές από τον σύντροφό σου. Οι ειδικοί ρίχνουν όλη την προσοχή μας σε 6 ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε σε μια τοξική σχέση. Μήπως αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω;

Έλλειψη στήριξης

Οι υγιείς σχέσεις χτίζονται επάνω στην εμπιστοσύνη και τη βαθιά στήριξη. Αν δεν λαμβάνεις καθόλου ενθάρρυνση ή στήριξη και δεν μπορείς να βασιστείς στον σύντροφό σου, τότε μάλλον δεν πάει καλά. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις δικές σου ανάγκες κι επιθυμίες.

man in black white and gray plaid dress shirt holding smartphone
Θέλει να είναι πάντα το επίκεντρο του κόσμου

Αν ο σύντροφός σου επιζητά διαρκώς την προσοχή και θέλει όλα τα φώτα να είναι επάνω του, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση μαζί του. Η συμπεριφορά αυτή είναι πολύ διαφορετική από το να επιζητά από σένα κοπλιμέντα ή θετικά σχόλια γι’ αυτό θέλει προσοχή στη διάκριση μεταξύ των δύο.

Ασέβεια

Αν δείχνει ασέβεια, δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο σημάδι για να πειστείς ότι δεν είσαι σε μια υγιή σχέση. Η τοξικότητα ξεκινά από την ασέβεια, καταλήγει σε εγωισμό και ολοκληρώνεται με τις πιο άσχημες συμπεριφορές που σε κάνουν να νιώθεις ενοχικά γι’ αυτό που σου συμβαίνει.

person in black long sleeve shirt holding white ceramic mug
Οικονομικές διαφορές

Όταν ο ένας σύντροφός αποφασίζει να ξοδέψει το κοινό ταμείο σε πράγματα που ο άλλος διαφωνεί, τότε το κλίμα ανάμεσά τους είναι τοξικό και δείχνει ότι ο ένας δεν υπολογίζει καθόλου τον άλλο όταν πρόκειται να παρθούν από κοινού αποφάσεις.

Υπερβολικές απαιτήσεις

Όταν ο ένας σύντροφός αρχίζει να απαιτεί υπερβολικά πράγματα που ξεφεύγουν από τη λογική, ξεκινά η τοξικότητα μέσα σε μια σχέση, όπως και ο χειρισμός, και θέλει μεγάλη προσοχή.

Έλλειψη επικοινωνίας

Ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει στο τέλος μιας συζήτησης και βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα, ακόμη κι αν δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα. Η έλλειψη επικοινωνίας δείχνει ότι η σχέση έχει μάλλον τελειώσει και καλό είναι να το πάρεις απόφαση πριν να είναι πολύ αργά.

woman sitting on man's lap during daytime
Jenny.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις