Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Εμβολιασμός Covid: Η σύσταση του Βασιλακόπουλου σε ευπαθείς ομάδες
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εμβολιασμός Covid: Η σύσταση του Βασιλακόπουλου σε ευπαθείς ομάδες

Εμβολιασμός Covid: Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια σταθερότητα, ωστόσο κάποιες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα

«Φέτος δεν θα υπάρξει καινούργιο εμβόλιο» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και της γρίπης που είναι σε έξαρση. Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αν και οι εισαγωγές φτάνουν τις 180 – 200 την ημέρα, η χώρα «είναι εδώ και τρεις με τέσσερις εβδομάδες πρακτικά σε μια σταθερότητα». Μη παραλείποντας να πει ότι ο αριθμός των ανθρώπινων απωλειών συνεχίζει να είναι μεγάλος (έχουμε 130 μέχρι 160 θανάτους την εβδομάδα), αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού ιδίως για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας και όλους όσοι έχουν προβλήματα υγείας.

«Είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη ηλικία και όσο περισσότερα είναι τα υποκείμενα νοσήματα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σοβαρής νόσησης και απώλειας της ζωής», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κατά την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου 2022 – 06 Νοεμβρίου 2022 ανήλθαν στα 61.139, ενώ στο 14% ήταν η εβδομαδιαία μεταβολή. Επίσης, οι θάνατοι που οφείλονται σε επιπλοκές του κορωνοϊού, ήταν 134 ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 89. Επίσης, καταγράφηκε αύξηση 11% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις