Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τοξικότητα και πολιτική ζωή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοξικότητα και πολιτική ζωή

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και να υιοθετεί δημοσιεύματα και πληροφορίες που είναι ανυπόστατες

Όταν πριν μερικούς μήνες κάποιοι ζητούσαν από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με αφορμή το ζήτημα της παρακολούθησης μέσω παράνομου λογισμικού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, εκτιμούσαν ότι η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, όπερ και εγένετο. Λίγους μήνες μετά έχουμε δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι γίνονταν παρακολουθήσεις μέσω παράνομων λογισμικών και μάλιστα τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν ήταν δεκάδες. Πώς λειτούργησε τότε ο πρωθυπουργός; Απολύτως θεσμικά είναι η απάντηση. Πώς δήλωσε ότι θα λειτουργήσει και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Επίσης απολύτως θεσμικά. Και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει εκβιαζόμενος ή παρασυρόμενος σε κινήσεις πανικού, που θα δρομολογούσαν πολιτικές εξελίξεις.

Τι έκανε πριν μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός; Απομάκρυνε τον στενό του συνεργάτη, απομάκρυνε τον επικεφαλής της ΕΥΠ, οδήγησε την υπόθεση στην επιτροπή της Βουλής και κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επί της αλλαγής του πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ. Είναι πραγματικά ανεξήγητο, λοιπόν, πώς κάποιοι αναμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λειτουργήσει κάπως διαφορετικά τώρα και πως θα πάρει απόφαση να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε ο ίδιος είχε κατηγορηματικά δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες ότι υπάρχουν κέντρα πολιτικά και μη, που επιθυμούν την τοξικότητα της πολιτικής ζωής, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποσταθεροποίηση της χώρας. Και με οργισμένο τρόπο στην πρόσφατη συνέντευξή του επανέλαβε αυτό που είχε πει τότε, ίσως και ως επιβεβαίωση των λεγομένων του.

Λάσπη στον ανεμιστήρα

Ονομαστικά αυτήν την φορά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και να υιοθετεί δημοσιεύματα και πληροφορίες που είναι ανυπόστατες, αφού δεν συνοδεύονται από καμία απόδειξη. Παραλλήλισε δε την υπόθεση αυτή των παρακολουθήσεων με αυτήν της Novartis, όπου δέκα πολιτικά πρόσωπα «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια» χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο εναντίον τους και που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν όλοι αθώοι. Και είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση αυτή θα την χειριστεί προσωπικά όπως είχε κάνει και στο παρελθόν στην υπόθεση Novartis.

Από την μία πλευρά γιατί αναφέρεται ονομαστικά ως ο ενορχηστρωτής και επομένως γνώστης των παρακολουθήσεων, από την άλλη για να εκθέσει σε κορυφαίο και απόλυτο βαθμό τους πολιτικούς του αντιπάλους, που σύμφωνα με τον ίδιο υιοθετούν αβάσιμες και αστήριχτες πληροφορίες με στόχο να μετατρέψουν την πολιτική ζωή του τόπου σε μικροπολιτική και κουτσομπολιό αλλά και να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα.

Η υπόθεση θα καταπέσει

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή θα καταπέσει μόλις αναζητηθούν οι αντίστοιχες αποδείξεις για κάθε πληροφορία που έρχεται και θα αναδειχθεί ο ρόλος όσων στηρίζουν την αντιπολιτευτική τους ρητορική και στρατηγική στην λάσπη και τα ψεύδη. Ωστόσο για να γίνει αυτή η άποψη πραγματικότητα οφείλει και η κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δηλαδή: υπάρχουν ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα και πρέπει να απαντηθούν, υπάρχει μια έρευνα σε επίπεδο Βουλής, αλλά και σε επίπεδο δικαιοσύνης, που πρέπει γρήγορα να δώσουν αποτελέσματα για μην μένουν «σκιές» στους πολίτες.

Η χώρα και οι πολίτες δεν επιθυμούν τοξικότητα

Όλα αυτά θα πρέπει να εξελιχθούν και να ολοκληρωθούν γρήγορα, διαφορετικά η κυβέρνηση, αλλά και ο πρωθυπουργός κινδυνεύουν να «συρθούν» έως τις εκλογές με αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Γι’ αυτό και το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι δεν εκβιάζεται είναι και ηχηρό και ισχυρό και με πολλούς αποδέκτες, ωστόσο η δυσπραγία και η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής κρίσης μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια η χώρα και οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν επιθυμούν τοξικότητα και είναι ευθύνη και της κυβέρνησης να μας απαλλάξει από αυτήν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις