Η «Χλόη” ξετρύπωσε 674 γραμμάρια κοκαΐνης

ΕΛΛΑΔΑ

Η «Χλόη” ξετρύπωσε 674 γραμμάρια κοκαΐνης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Επιχείρηση και στα ελληνοαλβανικά σύνορα 

09.11.2022 | 10:56

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών «έβαλαν» τις γνώσεις τους και η «Χλόη» τη…μουσούδα της. Το αποτέλεσμα, η ανεύρεση σε ειδική κρύπτη κάτω από τα καθίσματος αυτοκινήτου, 674 γραμμαρίων κοκαΐνης! Η κατάσχεσή της, έλαβε χώρα πριν από την πώληση και την αγορά της από ενδιαφερόμενους διακινητές και τώρα αναζητούνται ακριβώς αυτοί οι εμπλεκόμενοι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη στον Ασπρόπυργο, σε περιβάλλοντα χώρο καταστήματος. Οι πληροφορίες, που είχαν φθάσει στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έκαναν λόγο ακριβώς για την ύπαρξη οχήματος, το οποίο στο εσωτερικό του, έκρυβε…παραισθήσεις. Ομάδα αστυνομικών ανέλαβε τη διακριτική παρακολούθηση, αλλά ουδείς πλησίασε να πάρει την κοκαΐνη. Οταν βεβαιώθηκαν ότι αυτό δεν θα γινόταν, αποφάσισαν να καλέσουν τη…»Χλόη». Οπου «Χλόη» η ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η σκυλίτσα, να κάνει τα άλματά της πριν μπει στο ύποπτο αυτοκίνητο και στη συνέχεια να «δείχνει» με τη μουσούδα της στους αστυνομικούς, το σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας «μετά από διερεύνηση πληροφοριών και στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης, εντοπίστηκαν, εντός σταθμευμένου αυτοκινήτου σε περιβάλλοντα χώρο καταστήματος στον Ασπρόπυργο, κάτω από τη θέση του οδηγού δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 674 γραμμ. κοκαΐνης. Ανωτέρω Υπηρεσία (σ.σ. Δίωξη Ναρκωτικών) έχει επιληφθεί προανακριτικά της υπόθεσης και η έρευνα για την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων είναι σε εξέλιξη».

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας του Τμήματος Παιονίας, πετύχαιναν την αποτροπή της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, μεγάλης ποσότητας κάνναβης, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Για την υπόθεση, συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, 34χρονος Αλβανός, για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή κάνναβης καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. «Πρώτες πρωινές ώρες», αναφέρει η αστυνομία «εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς ο ανωτέρω αλλοδαπός, και όπως διαπιστώθηκε, είχε εισέλθει νωρίτερα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο, μαζί με συνεργό του. Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4 σάκοι, μέσα στους οποίους υπήρχαν συνολικά 70 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 74 κιλών και 370 γραμμαρίων»

Οπως προέκυψε την ποσότητα της κάνναβης μετέφεραν ο συλληφθείς και ένα ακόμη άτομο. Μόλις αντελήφθησαν την παρουσία αστυνομικών, απέρριψαν τους σάκους, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν και εν τέλει συνελήφθη ο ένας. Επίσης, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του. Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού τύπου δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Exit mobile version