Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 12χρονος απαγχονισμένος Καρδίτσα: “Δεν ήταν αυτοκτονία, ήθελε να ζει ριψοκίνδυνα”, είπε ο πατέρας
ΕΛΛΑΔΑ

12χρονος απαγχονισμένος Καρδίτσα: “Δεν ήταν αυτοκτονία, ήθελε να ζει ριψοκίνδυνα”, είπε ο πατέρας

"Δεν αυτοκτόνησε ο γιος μου", είπε ο πατέρας του 12χρονου από την Καρδίτσα

Οι γονείς του 12χρονου, που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι τους στην Καρδίτσα, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που τους χτύπησε την πόρτα. Ο 12χρονος μαθητής πρώτης γυμνασίου είχε πει στην αδελφή και τους γονείς του ότι θα διαβάσει στο δωμάτιό του. Η δίδυμη αδελφή του μετά από λίγο έβαλε τις φωνές, με τους γονείς να τρέχουν, αλλά ήταν ήδη αργά για το παιδί. Ο πατέρας του 12χρονου μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Mega. “Δεν ήταν αυτοκτονία, σίγουρα πράγματα. Το παιδί μπήκε μέσα, έφαγε και αντί να κάνει τα μαθήματά του, να παίξει με το lego, έκανε μία άσκηση σαν του Χουντίνι. Προσπαθούσε να φτάσει στα όρια δηλαδή, να δραπετεύει για να γίνει όπως οι σούπερ ήρωες, γι’ αυτό και το καλοκαίρι πήγαινε πάρα πολύ βαθιά και του φώναζα ‘έλα έξω αγόρι μου μην πας τόσο βαθιά’.

Φέτος το καλοκαίρι πήγε τόσο βαθιά μέσα, που έβαλα εγώ τα βατραχοπέδιλα και πήγα να τον φτάσω για να τον βγάλω έξω. Μου λέει ‘θέλω να δω τον βυθό’ και λέω ‘δε θα πας μόνος σου άλλη φορά'”, λέει ο πατέρας του 12χρονου.

“Ήθελε να ζει ριψοκίνδυνα”

Το 12χρονο αγοράκι είχε μία δίδυμη αδελφή η οποία μετά το τραγικό συμβάν είπε στους γονείς πως ίσως έπαιζε κάποιο παιχνίδι που έμελλε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του, τώρα τα πάντα όμως είναι πιο καθαρά και το τούνελ των απαντήσεων οδηγεί σε άλλη κατεύθυνση. Η μητέρα του κοιτώντας τις ζωγραφιές του είχε μιλήσει αποκλειστικά στο “LIVE NEWS” για τον άγγελό της που χάθηκε. “Το παιδί το χάσαμε. Το πώς και το γιατί, τι ήτανε, δεν ξέρουμε. Μπορεί να ήτανε ένα ηλίθιο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε. Από ένα ατύχημα…”.

Ο πατέρας του παιδιού, τώρα που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, τονίζει πως η απώλεια του 12χρονου δεν οφείλεται σε αυτοκτονία και μιλά για ένα παιδί πάρα πολύ δραστήριο. “Πριν 2 εβδομάδες πήραμε ποδήλατα, δεν το καταλάβαινα εγώ ότι ήθελε να ζήσει λίγο ριψοκίνδυνα όπως οι ήρωες της Marvel. Τώρα, για να σας δώσω να καταλάβετε, πήγαμε να δούμε το “No Way Home” με τον Spiderman και χειροκροτούσε όταν έβγαιναν οι Spiderman λες και έβλεπε τι να σας πω, τον πιο… τον Θεό του.

Ζωγράφιζε πάρα πολύ ωραία, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό, είχαμε πάει και σε ψυχολόγους γιατί κάναμε αλλαγή σπιτιού και είχε περάσει από τους ψυχολόγους και μας είπαν μια απλή διάσπαση προσοχής. Εγώ έχω χειρότερη διάσπαση προσοχής άμα με βάλετε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις