Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17χρονος Μάνδρα: Ελεύθερος ο 14χρονος που σκότωσε τον αδελφό του
ΕΛΛΑΔΑ

17χρονος Μάνδρα: Ελεύθερος ο 14χρονος που σκότωσε τον αδελφό του

17χρονος Μάνδρα: «Το παιδί δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί», δήλωσε ο δικηγόρος του 14χρονου που σκότωσε τον αδελφό του

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος που σκότωσε κατά λάθος πυροβολώντας τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα. Ο ανήλικος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή. «Το παιδί δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του, ζητάει συνέχεια την μαμά και τον μπαμπά του» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Βέρρας.

Ο κ. Βέρρας εμφανίστηκε κάθετος ότι ο πατέρας δεν άφησε σε εμφανές σημείο το όπλο και τα φυσίγγια και πως ο 17χρονος το εντόπισε ενώ ήταν κρυμμένο. Τα παιδιά έφυγαν μαζί από το σπίτι για να βρουν το κοπάδι. Εκεί εντόπισαν ένα αγριογούρουνο και ο 17χρονος το πλησίασε για να το τρομάξει και αυτό να μετακινηθεί προς το μέρος του 14χρονου από όπου θα μπορούσε να το σημαδέψει και να το χτυπήσει. Τότε σημειώθηκε η τραγωδία, σύμφωνα με τον δικηγόρο και ο 14χρονος πυροβόλησε άθελά του τον αδερφό του. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις