Πατέρας και γιος εξαπέλυαν επιθέσεις σε ηλικιωμένες

ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και γιος εξαπέλυαν επιθέσεις σε ηλικιωμένες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Άρπαζαν αλυσίδες - Δείτε βίντεο

06.11.2022 | 11:17

Τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις τρόμου, για την αρπαγή χρυσών αλυσίδων από τους λαιμούς γυναικών, κάποιες από τις οποίες κατέληξαν σε τραυματισμό των θυμάτων,   έχουν διαπράξει, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας, πατέρας και γιος Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν  στους Αγίους Αναργύρους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με οργανωμένο σχέδιο και διακριτούς ρόλους, οι δύο δράστες, ο 19χρονος γιος και ο 47χρονος πατέρας, επετέθησαν σε οκτώ ηλικιωμένες γυναίκες, τραβώντας τους τις αλυσίδες από τους λαιμούς και αφήνοντάς τες σε κάποιες περιπτώσεις αιμόφυρτες από τις πτώσεις στο οδόστρωμα στην προσπάθεια των θυμάτων, να αντισταθούν στη ληστρική επίθεση, εν μέση οδώ. Οι καταγγελίες έφθαναν η μία μετά την άλλη τον τελευταίο καιρό στα Αστυνομικά Τμήματα περιοχών της Δυτικής Αττικής και ήταν περίπου ταυτόσημες, ως προς το σκηνικό του τρόμου, που άκουγαν οι αστυνομικοί. Οι γυναίκες που είχαν πέσει θύματα των άγριων επιθέσεων για την αρπαγή της αλυσίδας και του Σταυρού που φορούσαν, σχεδόν όλες ανέφεραν ότι την ώρα εκείνη πήγαιναν η στην εκκλησία η σε λαϊκή αγορά.

Χωρίς μάρτυρες

Επίσης, παρατήρησαν οι αστυνομικοί ότι οι ληστρικές επιθέσεις εξαπολύονταν σε συνοικιακούς δρόμους και σε στιγμές, που δεν υπήρχε κοντά κανένας άλλος πολίτης είτε για να μην τους δει είτε για το ενδεχόμενο να επέμβει.Ακόμη και οι οκτώ γυναίκες-δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες- ανέφεραν ότι την επίθεση την διέπραττε ένας νεαρός ο οποίος στη συνέχεια έτρεχε κι έμπαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας μεγαλύτερος σε ηλικία.

Βιντεοληπτικό υλικό

Μετά από συγκέντρωση βιντεοληπτικού υλικού και με τη βοήθεια των γυναικών, που έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές, οι αστυνομικοί, που είχαν αναλάβει την υπόθεση, συνέλαβαν πατέρα και γιο, με  κατηγορία για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατ΄εξακολούθηση.

Σε λαϊκές ή ναούς

«Ως προς τον τρόπο δράσης», αναφέρει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν, είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς. Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (απουσία μαρτύρων, συνοικιακές οδοί) για την επίτευξη του σκοπού τους, αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό που φορούσαν οι παθούσες. Η δράση τους ήταν μεθοδική και διέθεταν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε το ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους.

Πέραν της οργάνωσης τους για την επίτευξη από κοινού των ανωτέρω ληστειών, οι κατηγορούμενοι συνδέονταν και με συγγενική σχέση. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών». Οι συλληφθέντες, καταλήγει η Αστυνομία,  οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται.

Exit mobile version