Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Balkan Shield 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση
ΕΛΛΑΔΑ

Balkan Shield 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Balkan Shield 2022» -Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

«Είδαμε μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ φίλων και συμμάχων Βαλκανικών κρατών που έχουμε την ίδια αντίληψη για την περιοχή. Δηλαδή, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια». Αυτό υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στη σημερινή Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Balkan Shield 2022», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε εξαιρετική την άσκηση στην οποία «συμμετείχαν επτά κράτη» και επισήμανε ότι «είδαμε συνεργασία σε εξαιρετικά πολύπλοκα αντικείμενα».

«Μας δόθηκε», συνέχισε, «η ευκαιρία να δούμε πολλές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στο πεδίο της μάχης». Στην φετινή άσκηση συμμετείχαν 250 άτομα , με 25 οχήματα και 11 ελικόπτερα από την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία.

Balkan Shield 2022: Το σενάριο της άσκησης και ποιοι έδωσαν το «παρόν»

Κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών εκτελέστηκε άσκηση «διάσωσης υψηλού προσώπου» από ομηρία. Το «παρών» στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας καθώς και πρέσβεις από τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη αλλά και διοικητές δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων από τις χώρες που συμμετείχαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις