Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν – αστυνομική βία: Κτηνώδης επίθεση σε διαδηλωτή
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – αστυνομική βία: Κτηνώδης επίθεση σε διαδηλωτή

Ιράν - αστυνομική βία: Οι αστυνομικοί περνούν ο ένας μετά τον άλλον και τον χτυπούν βάναυσα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται από το Ιράν, με την βάρβαρη επίθεση αστυνομικών εναντίον αντικυβερνητικού διαδηλωτή στην Τεχεράνη. Οι αστυνομικοί κυριολεκτικά τσακίζουν στο ξύλο τον άνδρα και στο τέλος τον πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής. Το δράμα εκτυλίσσεται σε μια περιοχή της Τεχεράνης. Γείτονας καταγράφει με το κινητό του, από ένα μπαλκόνι, τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται ο ακτιβιστής. Τα χτυπήματα με ρόπαλα, κλωτσιές και γροθιές πέφτουν βροχή. Σαν να μη έφταναν όλα αυτά ένας αστυνομικός πέφτει με τη μοτοσυκλέτα πάνω στον άνδρα.

Οι αστυνομικοί περνούν ο ένας μετά τον άλλον και τον χτυπούν βάναυσα. Μέχρι που πλησιάζει ένας με καραμπίνα και τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής. Ο αντικαθεστωτικός Ιρανός που ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο αφήνει να εννοηθεί ότι ο άνδρας είναι νεκρός, ένα από τα εκατοντάδες θύματα της σκληρής καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η δημοσίευση του ντοκουμέντου θορύβησε το καθεστώς της Τεχεράνης που διέταξε έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι αστυνομικοί και να καταλογιστούν ευθύνες.

Παράλληλα με τις μαχητικές διαδηλώσεις εξαπλώνεται μια νέα κίνηση διαμαρτυρίας, κυρίως από τη νεολαία. Μαθητές και μαθήτριες πλησιάζουν μουλάδες που περπατούν ανύποπτοι, τραβούν και ρίχνουν κάτω το τουρμπάνι τους, και φεύγουν τρέχοντας. Οι μουλάδες μας τιμωρούν όταν δεν φοράμε χιτζάμπ, αυτή είναι η δική μας απάντηση, είπε μια Ιρανή μαθήτρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις