Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναυάγιο Σάμος: Ψαράς σώζει μετανάστες, βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Σάμος: Ψαράς σώζει μετανάστες, βίντεο ντοκουμέντο

Η επιχείρηση του Λιμενικού στο Στενό Καφηρέα στην Εύβοια

Τους 20 έφτασαν συνολικά οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στο Στενό Καφηρέα, στην Εύβοια. Παρά τις προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, ο απολογισμός είναι δραματικός. Μια ανθρώπινη τραγωδία στα νερά του Αιγαίου, την ώρα που δουλέμποροι από την Τουρκία συνεχίζουν τις μεταφορές ψυχών, αδιαφορώντας για την τύχη τους. Συνολικά, από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία έχουν διασωθεί 12 άτομα. Όλοι τους είναι άνδρες, που έχουν μεταφερθεί στην Κάρυστο, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο τοπικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν συνολικά 68 άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζεται με ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ελικόπτερο του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε βραχονησίδα στο Στενό Καφηρέα

Βίντεο με την προσπάθεια διάσωσης αγνοούμενων μεταναστών στη βραχονησίδα Μανδηλού, στο Στενό Καφηρέα στην Εύβοια, από σκάφος του Λιμενικού, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ. Στο εν λόγω ρεπορτάζ παρουσιάστηκε βίντεο με μια διάσωση δύο ναυαγών μεταναστών από ερασιτέχνη ψαρά στα ανοικτά της Σάμου. Οι δύο άνθρωποι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς βρίσκονταν για ώρες στο νερό. Μάλιστα, η κυρία που διασώθηκε ήταν έγκυος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου αναποδογύρισε στη Σάμο ένας σκάφος με 10 επιβαίνοντες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις