Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 26χρονος Βαρυμπόμπη: «Σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα μαχαίρωσε τον Μάρκου 17 φορές»
ΕΛΛΑΔΑ

26χρονος Βαρυμπόμπη: «Σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα μαχαίρωσε τον Μάρκου 17 φορές»

26χρονος Βαρυμπόμπη: Τι θα ισχυριστεί

Για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Μάρκου, αλλά και το γεγονός ότι η φύση της «απρόκλητης» επίθεσης του 26χρονου δράστη συνιστά «δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας», μίλησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Μαρακάκης. Όπως ανέφερε ο συνήγορος του 58χρονου επιχειρηματία, μιλώντας στο OPEN: «Η κατάσταση του κ. Μάρκου είναι καλύτερη. Θα περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να συνέλθει από τη νάρκωση». Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά και τη σύλληψη του 26χρονου δράστη, τόνισε: «Δεδομένου του ότι έχει εκδοθεί ένταλμα για τον δράστη, προχωράμε κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, άρα κρατείται και εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

«Ο Γιάννης δεν θα ήταν στη ζωή, αν δεν ήταν τυχερός»

«Με βάση τα οπτικά υλικά και τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων φίλων του Γιάννη, με βάση τις μαρτυρίες των λοιπών παρευρισκομένων, με βάση τον αριθμό και το είδος των χτυπημάτων, αλλά και τη μανία που εκδήλωσε ο δράστης δεδομένου ότι τα χτυπήματα αυτά ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να τα σκεφτεί η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης. Επιπλέον, ο συνήγορος του Γιάννη Μάρκου ανέφερε πως τα χτυπήματα ήταν τέτοια όπου «δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο δράστης αφενός το έχει ξανακάνει και αφετέρου ήξερε που χτυπούσε. Είναι δεδομένο πως εάν δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης και αν δεν είχαν καθαρό μυαλό οι φίλοι του δεν θα ήταν σήμερα στη ζωή. Η επίθεση ήταν απρόκλητη. Για μένα θα ήταν κρίσιμο να ακούσουμε και τι έχει να πει ο Γιάννης».

Όπως άλλωστε, ο Γιάννης Μαρακάκης είχε αναφέρει και στο iefimerida.gr, «η πρόθεση του δράστη ήταν θανατηφόρα», ενώ ερευνάται ήδη από τις Αρχές «εάν η επίθεση σχετίζεται με το γεγονός ότι ο δράστης με την παρέα του, που βρισκόταν στο ίδιο μπαρ με τον Γιάννη Μάρκου μία ώρα πριν από το περιστατικό, εάν είναι απλά κάτι συμπτωματικό, ή εάν πίσω από αυτό υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν μία προσχεδιασμένη επίθεση κατά ενός ανθρώπου προβεβλημένου με οικονομική επιφάνεια».

Παραδόθηκε ο 26χρονος δράστης -Τι θα υποστηρίξει

Ο δράστης της επίθεσης, που κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής (28/10) 17 μαχαιριές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στον άτυχο επιχειρηματία έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη, προσήλθε το μεσημέρι της Κυριακής (30/10) στο Α.Τ. Κηφισιάς μαζί με το δικηγόρο του, έπειτα από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του 26χρονου αναμένεται να υποστηρίξει -μέσω πολυσέλιδου απολογητικού υπομνήματος- πως το επεισόδιο δεν το ξεκίνησε ο ίδιος, αλλά ο επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν αυτός που ξεκίνησε τον καβγά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον 26χρονο -που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και για το νόμο περί όπλων-, ο Γιάννης Μάρκου ήταν αυτός που χτύπησε πισώπλατα με γροθιά τον δράστη, προκαλώντας τον. Υπενθυμίζεται ότι, ο 19χρονος που συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και ήταν μαζί με τον 26χρονο κατά την επίθεση οδηγήθηκε το Σάββατο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου και ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί. Θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται την εμπλοκή του.

Καρέ-καρέ η στιγμή του καβγά μεταξύ Μάρκου-26χρονου

Την ίδια στιγμή, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου καβγαδίζει στη καντίνα στη Βαρυμπόμπη, με τον 26χρονο. Το επεισόδιο που δευτερόλεπτα αργότερα θα καταλήξει στον βαρύ τραυματισμό του 58χρονου, ξεκινάει με σπρωξίματα ανάμεσα στους δυο, στον ανοικτό χώρο, μπροστά από το ταμείο, της εν λόγω καντίνας. Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/10), μπροστά σε καντίνα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου ο 19χρονος και ο 26χρονος δράστης ξεκίνησαν να λογομαχούν με την παρέα του 58χρονου επιχειρηματία. Από τις 17 μαχαιριές, η μία βρήκε τον Γιάννη Μάρκου στη μηριαία αρτηρία.

Φίλος Γιάννη Μάρκου: «Τον είδαμε να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα»

Όπως είχε αναφέρει φίλος του επιχειρηματία στο MEGA: «Όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό, το πολύ. Περιμέναμε στη σειρά, μπήκε τελευταία στιγμή ο 25χρονος να πάει μπροστά και υπήρχε μία λεκτική αντιπαράθεση. Στην αρχή ήταν κάτι φυσιολογικό, στη συνέχεια αυτό γινόταν πιο έντονο, βγήκαν έξω από το μαγαζί, φτάσανε στο σημείο κοντά στον δρόμο και εκεί ξεκίνησε όλο αυτό και ούτε που το καταλάβαμε».

«Είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα. Έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου η όλη επίθεση. Δεν γνωρίζονταν. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό που οδήγησε σε αυτό. Δε μπόρεσε κανένας να δώσει εξηγήσεις, είχαμε μείνει όλοι άναυδοι. Προφανώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το μαχαίρι το κουβαλούσε πάνω του. Υπήρχε έντονη λεκτική επίθεση και το έβγαλε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως εξήγησε ο φίλος του Γιάννη Μάρκου, στη συνέχεια ο επιχειρηματίας, έχοντας τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με κοινούς γνωστούς και φίλους ο επιχειρηματίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις