Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 26χρονος Βαρυμπόμπη: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
ΕΛΛΑΔΑ

26χρονος Βαρυμπόμπη: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

26χρονος Βαρυμπόμπη: "Το μόνο το οποίο είπε από τη στιγμή που παραδόθηκε είναι αν είναι καλά ο παθών εάν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο"

Προθεσμία για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε ο 26χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου σε κατάστημα εστίασης στη Βαρυμπόμπη, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα. Ο δράστης της επίθεσης, που κατάφερε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 17 μαχαιριές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στον άτυχο επιχειρηματία έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη, προσήλθε το μεσημέρι της Κυριακής στο Α.Τ. Κηφισιάς μαζί με το δικηγόρο του, έπειτα από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του 26χρονου αναμένεται να υποστηρίξει -μέσω πολυσέλιδου απολογητικού υπομνήματος- πως το επεισόδιο δεν το ξεκίνησε ο ίδιος, αλλά ο επιχειρηματίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον 26χρονο -που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και για το νόμο περί όπλων- ο Γιάννης Μάρκου ήταν αυτός που χτύπησε πισώπλατα με γροθιά τον δράστη, προκαλώντας τον.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Για την επίθεση με μαχαίρι σε επιχειρηματία σε καντίνα στη Βαρυμπόμπη, μίλησε ο δικηγόρος του 26χρονου, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος του σεσημασμένου που παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ για το περιστατικό, “Ήταν ειλημμένη απόφαση να παραδοθεί από όταν επικοινώνησε μαζί μου εχθές το βράδυ. Ήταν ακόμα βέβαια σοκαρισμένος και σε συναισθηματική αναταραχή, εν τουτοις, είχε πάρει την απόφαση ότι ήθελε να παραδοθεί στις αρχές. Γνωρίζαμε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από τον αρμόδιο ανακριτή. Υπήρξε η σκέψη μήπως εμφανιστεί τη Δευτέρα το πρωί στον Ανακριτή, εντούτοις, ο ίδιος επέμενε σθεναρά ότι ήθελε να θέσει τον εαυτό του μπροστά στις αρχές όσο το δυνατόν συντομότερα.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πού αποδίδει ο εντολέας του την πράξη στην οποία προέβη και είπε: “Σε ανθρώπινο επίπεδο και πέραν του νομικού,αυτό που προέχει ειναι η ταχεία ανάρρωση του παθόντος. Σίγουρα συνδράμει, σίγουρα θέλει να βοηθήσει ενεργά τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές. Το μόνο το οποίο είπε από τη στιγμή που παραδόθηκε είναι αν είναι καλά ο παθών εάν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Το μονο ενδιαφέρον του τώρα είναι η καλή πορεία της κατάστασης της υγείας του παθόντος.”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, “Το Πρωινό”, ο επιχειρηματίας, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως έχει δεχθεί πολλές μαχαιριές, 17 τον αριθμό… Ο επιχειρηματίας, προσπάθησε να προστατεύσει τα ζωτικά του όργανα με τα χέρια του και αυτό βοήθησε στο να αποβούν μοιραία τα χτυπήματα με μαχαίρι που του κατάφερε ο 26χρονος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις