Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπαμπάς, μαμά, γιος και κόρη στην Κρήτη είναι φοιτητές στο ίδιο Πανεπιστήμιο!
ΕΛΛΑΔΑ

Μπαμπάς, μαμά, γιος και κόρη στην Κρήτη είναι φοιτητές στο ίδιο Πανεπιστήμιο!

Πώς τα κατάφεραν

Τα μέλη μίας οικογένειας φοιτούν όλα Πανεπιστήμιο Κρήτης! Ο λόγος για την οικογένεια Ρακιντζή- Μιχελιδάκη. Σύμφωνα με το cretalive, o πατέρας, κ. Σταύρος Ρακιντζής είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, η μητέρα, κ. Αιμιλία Μιχελιδάκη, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Κοινωνιολογία, ο γιος Κωστής, είναι στο 3ο έτος σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και η κόρη, Ειρήνη, πρωτοετής στο Τμήμα Φιλολογίας. Το Ίδρυμα αποφάσισε να τιμήσει και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών που έγινε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Τόσο ο κ. Ρακιντζής όχι και η κ. Μιχελιδάκη είναι από το Ρέθυμνο. Ο κ. Ρακιντζής είναι δημοσιογράφος, το πρώτο του πτυχίο είναι Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ακολούθησε, στα 40 του, μεταπτυχιακό στο Πολιτικής Επιστήμης και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε το διδακτορικό του που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο. Η κ. Μιχελιδάκη είναι στο γραφείο Τύπου του δημάρχου Ρεθύμνου, το πρώτο πτυχίο της είναι Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο και τώρα εκπονεί μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πως τα παιδιά είχαν ως πρώτη προτίμηση το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς γνώριζαν πως πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα της χώρας. Έτσι, βάδισαν στα χνάρια των γονιών τους και περνούν από τους ίδιους χώρους που πέρασαν και εκείνοι.

Για τη διάκρισή τους από το Ίδρυμα, ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πως ήταν μία αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι δύσκολο σε μία προχωρημένη ηλικία να κάνεις επιστημονική έρευνα, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και θυσίες, συνδυάζεται με οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις