Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιεράπετρα κατολίσθηση: Εικόνες σοκ από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που καταπλάκωσε βράχος
ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα κατολίσθηση: Εικόνες σοκ από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που καταπλάκωσε βράχος

Ιεράπετρα κατολίσθηση: Συγκλονισμένος ο 50χρονος σύζυγος, απεγκλωβίστηκε και ειδοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112

Εικόνες που κόβουν την ανάσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Αγιά Φωτιά στην Ιεράπετρα της Κρήτης όπου μία 45χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας βράχος έπεσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έμενε με την οικογένειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας cretapost.gr, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα. Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο, ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από την Τσεχία που απολάμβανε τις διακοπές της. Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι, τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δυστυχώς, κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 10χρονος γιος της. Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας στην Κρήτη

Στο έσπευσαν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, άνθρωποι από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας και ξεκίνησαν μία μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης της 45χρονης γυναίκας και του 10χρονου παιδιού. Μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκε καλά στην υγεία του ο 10χρονος και στη συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν στην 45χρονη. Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα η οποία όμως είχε ήδη χάσει τη ζωή της. Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας. Και οι δύο δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά τους. Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους.

Τέσσερις ώρες έψαχναν στα χαλάσματα το παιδί

Σύμφωνα με τους άντρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr και βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο , όλα ξεκίνησαν όταν τμήμα βράχου αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά παρασέρνοντας μαζί του και άλλα βράχια και κατέληξε σε ταράτσα ξενοδοχείου στην Αγία Φωτιά. Η οροφή του καταλύματος δεν άντεξε το βάρος και καταπλάκωσε μια γυναίκα με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει, την ώρα που κοιμόταν. Ο πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε εύκολα από το διαμέρισμα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά ενώ το 10χρονο παιδί του είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί αφού το πόδι του είχε «κολλήσει» μέσα στα χαλάσματα.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τους άνδρες της πυροσβεστικής , οι έρευνες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό της μητέρας, όπου κινήθηκαν με βάση τις τις μαρτυρίες του συζύγου και του παιδιού.Χρειάστηκε να σκάψουν για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια και να φτάσουν σε βάθος του 1,5 μέτρου και να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα νεκρή. Η ψυχραιμία που επέδειξε ο 10χρονος γιος της οικογένειας ενώ βρισκόταν μέσα στα συντρίμμια ήταν αξιοσημείωτη. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό το παιδί , το οποίο βρισκόταν εγκλωβισμένο ανάμεσα σε σίδερα και μπετά και με απίστευτο θάρρος βοήθησε στο έργο των πυροσβεστών .Το παιδί είχε ελαφρά τραύματα στο κεφάλι , κακώσεις στο σώμα και θλαστικά τραύματα στο πόδι όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου μεταφέρθηκε μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος βγήκε αλώβητος μέσα από τα συντρίμμια .

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις