Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντίδραση με νόημα και μηνύματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση με νόημα και μηνύματα

Όπως έχει πει λοιπόν ο αρχηγός της ΝΔ κινήσεις, δηλώσεις και συμπεριφορές που προκαλούν το κοινό αίσθημα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δυσκολίες που περνούν οι πολίτες, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Η υπόθεση Πάτση και η τελική απόφαση για την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκάλεσε αρκετές συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος, όπως και πλήθος ερωτημάτων μεταξύ των βουλευτών. Και ορθώς αρκετοί από το κυβερνών κόμμα αναρωτήθηκαν εάν κάποιοι γνώριζαν τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου βουλευτή ή αν κάποιοι ηθελημένα ευνόησαν τις πρακτικές που ακολούθησε.

Είναι ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν όχι μόνο για να λυθούν οι απορίες των βουλευτών και των στελεχών, αλλά κυρίως για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες είτε είναι ψηφοφόροι της ΝΔ είτε όχι. Από εκεί και πέρα όμως η στάση της ηγεσίας του κόμματος δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοεί στο ακέραιο ό,τι έχει πει για την συμπεριφορά και την εν γένει στάση βουλευτών και υπουργών. Όπως έχει πει λοιπόν ο αρχηγός της ΝΔ κινήσεις, δηλώσεις και συμπεριφορές που προκαλούν το κοινό αίσθημα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δυσκολίες που περνούν οι πολίτες, δεν θα γίνονται αποδεκτές. Όπως δεν θα γίνονται αποδεκτές και όποιες αλαζονικές συμπεριφορές διαπιστωθούν, όπως δεν θα γίνονται αποδεκτές και όποιες προσωπικές στρατηγικές σκέφτονται κάποιοι να αναπτύξουν.

Σαφή μηνήματα 

Τα μηνύματα αυτά είναι σαφή εδώ και πολλούς μήνες και κυρίως από τότε που ξεκίνησε η σεναριολογία των εκλογών. Σε περισσότερες από πέντε περιπτώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε αμιγώς κομματικό ακροατήριο, αλλά και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του είχε επισημάνει σε υπουργούς και βουλευτές ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος και ότι όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει προεκλογική πορεία θα μπορούσε εύκολα να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Και επειδή οι εκλογές ακόμη αργούν καλό θα είναι να λάβουν όλοι το μήνυμα Μητσοτάκη ότι το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον των πολιτών και το κυβερνητικό έργο είναι πάνω από κάθε προσωπική, μικροπολιτική ή ψηφοθηρική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις