Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Σημαιοφόρος μητέρα και γιος παραστάτης
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Σημαιοφόρος μητέρα και γιος παραστάτης

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Οι μαθητές εισέπραξαν το χειροκρότημα των επισήμων και του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πλατεία

Από όσους έκαναν παρέλαση στη Σύρο για την 28η Οκτωβρίου, ξεχώρισαν μία μητέρα και  ο γιος της. Οι μαθητές εισέπραξαν το χειροκρότημα των επισήμων και του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Μιαούλη για να παρακολουθήσει την παρέλαση, με σύμμαχο τον καλό καιρό, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Η μητέρα και ο γιος της, Ορέστης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σύρου, καμάρωναν ο ένας τον άλλον και το πλήθος στην Πλατεία Μιαούλη τους ίδιους. Η Αριάδνη, η οποία είναι εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών φοιτώντας παράλληλα στο απογευματινό ΕΠΑΛ Σύρου, στη Β’ Λυκείου, σήκωσε περήφανα την ελληνική σημαία.

Δείτε βίντεο (μετά το 45ο λεπτό)
Γαύδος: Με δύο μόνο μαθητές νηπιαγωγείου έγινε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Σε μία συγκινητική παρέλαση στη Γαύδο, οι κάτοικοι του νησιού χειροκρότησαν τους δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που κράτησαν την ελληνική σημαία τιμώντας τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, μετά τη δοξολογία στην Αγία Τριάδα στο Καστρί Γαύδου, με περηφάνια και ιδιαίτερη συγκίνηση όλο το νησί χειροκρότησε τους δύο μαθητές, τους μοναδικούς που παρήλασαν για το έπος του ’40. Παράλληλα, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του στρατού ξηράς και από τον δημοτικό σύμβουλο Γαύδου κ. Γιώργο Παπαδάκη.

Με μια ιδιαίτερη αναφορά στο ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Ειρήνη είναι όταν», ο ακριτικός Δήμος Γαύδου εορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του «ΟΧΙ» των Ελεύθερων Ελλήνων απέναντι στους επίδοξους κατακτητές τους.

Λόγο εκφώνησε η νηπιαγωγός του νησιού κα Μαρία Τσαβιταρόγλου.

«…Και Ειρήνη είναι κάτι βαθύτερο απ’ αυτό που εννοούμε, όταν δεν γίνεται κάποτε πόλεμος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις