Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τροχαίο – TikTok challenge: Viral δοκιμασία οδήγησε στο θάνατο 4 εφήβων
ΚΟΣΜΟΣ

Τροχαίο – TikTok challenge: Viral δοκιμασία οδήγησε στο θάνατο 4 εφήβων

Τροχαίο - TikTok challenge: Η viral δοκιμασία «Kia challenge» ενθαρρύνει τους χρήστες να κλέψουν οχήματα Kia και Hyundai

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνουν τα social media και συγκεκριμένα το TikTok, με τις γνωστές προκλήσεις μεταξύ των χρηστών να έχουν οδυνηρές συνέπειες. Το γνωστό στις ΗΠΑ «Kia challenge» του Tik Tok, που ενθαρρύνει τους χρήστες να κλέψουν οχήματα Kia και Hyundai, αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνο, καθώς ευθύνεται για ένα ένα θανατηφόρο τροχαίο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. Τέσσερις από τους έξι εφήβους που επέβαιναν σε όχημα, σκοτώθηκαν -μεταξύ τους και μια νεαρή μητέρα- σε τροχαίο δυστύχημα όταν το κλεμμένο «ΚΙΑ» στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας, εκτινάσσοντας τους ίδιους και έναν ακόμη επιβάτη.

Τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος για χάρη ενός… challenge είναι ο 19χρονος Μάρκους Γουέμπστερ, η 17χρονη Σουάζιν Σουλαντλ, ο 16χρονος Κέβιν Πέιν και η 14χρονη Αναέ Χάρπερ, ενώ ο οδηγός του ΙΧ, ο 16χρονος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο, ενώ ακόμη ένα 14χρονο κορίτσι νοσηλεύεται με την κατάσταση της υγείας της να μην εμπνέει κίνδυνο. Η νεαρή μητέρα, Αναέ επρόκειτο να γιορτάσει τα 15α γενέθλιά της την 1η Νοεμβρίου, γι ‘αυτό η οικογένειά της μέσω του GoFundMe καλεί τους χρήστες να προσφέρουν ότι μπορούν, προκειμένου να μπορέσουν να φροντίσουν το μωράκι του θύματος. Ο οδηγός του Kia, το οποίο δηλώθηκε ως κλεμμένο το βράδυ της Κυριακής, κατηγορείται έκτοτε για μη εξουσιοδοτημένη χρήση οχήματος και εγκληματική κατοχή κλοπιμαίων και αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου το Νοέμβριο.

https://twitter.com/DailyLoud/status/1585391822792142848

KIA Challenge και κλοπές αυτοκινήτων

Περιστατικά για το «KIA Challenge» εμφανίστηκαν τον Ιούλιο, όταν βίντεο του TikTok που έδειχναν κλέφτες αυτοκινήτων να στοχεύουν ξεκλείδωτα οχήματα Kia και Hyundai και να χρησιμοποιούν καλώδιο USB για να εκκινήσουν το όχημα.. Μια τρέχουσα αναζήτηση για το «ΚΙΑ Challenge» ή τα hashtags #KiaBoys ή #KiaBoyz, τα οποία έχουν και τα δύο πάνω από 25 εκατομμύρια προβολές, θα δείξει πολλά βίντεο στο TikTok με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα της πρόκλησης ή βίντεο που φαίνεται να διακωμωδούν την ιδέα ότι οι άνθρωποι κλέβουν οχήματα Kia και Hyundai. Ορισμένα βίντεο δείχνουν αυτοκίνητα να ξεκινούν με καλώδιο USB, -χωρίς ωστόσο να δείχνει πως θα επανακινήσει τη μίζα-, κάτι που όπως φαίνεται ενθάρρυνε τις κλοπές οχημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις