Πάτσης εισπρακτική: Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτσης εισπρακτική: Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πάτσης εισπρακτική: Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση

26.10.2022 | 23:00

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση ο οποίος διαγράφηκε απο την ΚΟ της ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε εταιρία διαχείρισης δανείων, σε συμβάσεις με εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του βουλευτή. Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε τις δηλώσεις πόθεν έσχες του βουλευτή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το σχετικό αίτημα του εισαγγελέα εστάλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ξεκινήσει ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή, από αρμόδιο εισαγγελέα.

Επισπεύδεται ο έλεγχος στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Ανδρέα Πάτση

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι σε επίσπευση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ανδρέα Πάτση προχωρά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. “Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία” αναφέρει το σημείωμα.

Επισημαίνει πως “κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση.

Δεδομένης ωστόσο της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεών του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επισπεύδεται. Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά”.

Ετικέτες
Exit mobile version