Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάτσης διαγραφή – Οικονόμου: «Δεν μπορεί βουλευτής να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτσης διαγραφή – Οικονόμου: «Δεν μπορεί βουλευτής να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο»

Πάτσης διαγραφή - Οικονόμου: «Υπάρχουν πράγματα που στον δικό μας αξιακό κώδικα είναι αυτονόητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Κάποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας εκτίμηση, δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή, ούτε με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία τον Ανδρέα Πάτση. «Δεν μπορείς να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις από φορείς που το Δημόσιο έχει συμμετοχή. Ασυμβίβαστο επαγγελματικό δεν υπάρχει, προφανώς και μπορείς να δουλεύεις στην ελεύθερη αγορά, οφείλεις όμως ηθικά να βάζεις ένα όριο -αυτό είναι και το όριο της παράταξης- να μην παίρνεις δουλειές από φορείς στους οποίους συμμετέχει το Δημόσιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτό δεν συμβαδίζει με την αντίληψη που έχουμε για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Πάτσης δεν κρίθηκαν επαρκείς και αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος ώστε να πάρει ο πρωθυπουργός την απόφαση ώστε να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού δεν είναι τωρινή στον πολιτικό βίο και σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν όμως πράγματα που στον δικό μας αξιακό κώδικα είναι αυτονόητα».

«Με την παραίτηση δίνεται μια ουσιαστική απάντηση»

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σχολίασε και την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γ. Κωνσταντόπουλου, μετά από τις καταγγελίες για σύμβαση με το γραφείο του κ. Πάτση, επισημαίνοντας: «Το λέει στην ανακοίνωσή του: για λόγους ευθιξίας. Προφανώς του ζητήθηκαν εξηγήσεις και ελέγχεται γι’ αυτή του την επιλογή. Με την παραίτηση δίνεται μια ουσιαστική απάντηση στο αν κι εκεί υπήρχε ένα μέρος της ευθύνης γι’ αυτή την συμπεριφορά που ξαναλέω ότι ηθικά δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ». Έπειτα, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Όλα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αποφασίζει ποιος είναι εκείνος που είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί τη μοίρα του για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες και όσα δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά τα λούζεσαι στην καμπούρα σου». Σε ερώτηση αν η υπόθεση Πάτση θα κοστίσει στη ΝΔ ενόψει εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Όλα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις