Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να διατηρήσω τη μπαταρία του κινητού: 5 κόλπα για να μην ξεμένεις
PLUS

Πώς να διατηρήσω τη μπαταρία του κινητού: 5 κόλπα για να μην ξεμένεις

Πώς να διατηρήσω τη μπαταρία του κινητού: Μερικές συμβουλές για την «υγεία» της μπαταρίας σου

Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να χαλάσει τη μέρα σου είναι να μην έχει μπαταρία το κινητό σου τη στιγμή που το χρειάζεσαι. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις περισσότερο τη μπαταρία καθόλη τη μέρα.

1. Βρες τις εφαρμογές που σου καταναλώνουν πολλή μπαταρία

Φόρτισε το κινητό σου και κάνε ένα test για τη μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας. Φόρτισε πλήρως το κινητό σας και στη συνέχεια όταν απομείνει 5%, πατήστε στα Settings – Device Settings – Battery ή Settings > General > Battery Usage. Έτσι, θα ανακαλύψεις ποιες εφαρμογές φταίνε που ξεμένεις γρήγορα από μπαταρία.

2. Όχι στην αυτόματη φωτεινότητα

Απενεργοποίησε στη συσκευή σου τη λειτουργία “Αυτόματη Φωτεινότητα”, καθώς τις περισσότερες φορές είναι παραπάνω από ότι χρειάζεσαι.

3. Ρύθμισε το χρόνο που παραμένει φωτεινή η οθόνη

Δε χρειάζεται η οθόνη σου να φωτίζει για ένα επιπλέον λεπτό από τη στιγμή που αφήσεις κάτω τη συσκευή. Δες αν μπορείς να συνηθίσεις στο φωτισμό με 15” ή 30”, με τη ρύθμιση από τα Settings – Display – Timeout.

4. Απενεργοποίησε τη δόνηση

Απενεργοποιήστε τη δόνηση όπως όταν βρίσκεσαι σε χώρο με πολύ θόρυβο.

5. Λειτουργία Εξοικονόμησης μπαταρίας

Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν τη λειτουργία “Εξοικονόμηση μπαταρίας” Επίλεξε το επίπεδο της μπαταρίας στο οποίο θέλετε να ενεργοποιείται η λειτουργία από Settings – Battery – Battery Saver.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις