Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μελίσσια – βανδαλισμός σχολείου: Συμμορία ανηλίκων προκάλεσε καταστροφές και τρομοκράτησε μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ

Μελίσσια – βανδαλισμός σχολείου: Συμμορία ανηλίκων προκάλεσε καταστροφές και τρομοκράτησε μαθητές

Εσπασαν πόρτες, παράθυρα

Μία συμμορία ανηλίκων περίπου 10 ατόμων πραγματοποίησε βανδαλισμούς τη Δευτέρα (24/10), τρομοκρατώντας μαθητές και καθηγητές στο 1ο Λύκειο Μελισσίων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA», την ώρα που τα παιδιά πραγματοποιούσαν την πρωινή συγκέντρωση στο σχολείο, η συμμορία ανηλίκων άναψε πυρσούς και βεγγαλικά προκαλώντας πανικό σε περίπου 280 παιδιά να τρέχουν να αναπνεύσουν καθαρό αέρα στις σκάλες.

Οι καθηγητές αντέδρασαν ζήτησαν τον λόγο, βέβαια αυτό ήταν ως αιτία οι νεαροί να σπάνε πόρτες, θρανία, παράθυρα και καρέκλες, ενώ κάποιες αίθουσες πλέον δεν είναι λειτουργικές. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από ειδοποίηση των καθηγητών και συνέλαβε τρεις νεαρούς 13 και 14 ετών και τους μετέφεραν αρχικά στο κρατητήριο και στη συνέχεια στο εισαγγελέα ανηλίκων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεαροί έβγαζαν «selfie» πίσω από τα κάγκελα, ενώ παράλληλα οι γονείς υποστηρίζουν τα παιδιά και τονίζουν ότι είναι αυστηροί οι καθηγητές.

Δέκα συλλήψεις από βανδαλισμούς σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα

Τα γεγονότα αυτά έρχονται μία εβδομάδα μετά τους βανδαλισμούς σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης του σχολικού συγκροτήματος «Ευκλείδης» στις 17/10, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 10 νεαροί ηλικίας 14 έως 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, αφού προηγουμένως η δικογραφία υποβληθεί αρμοδίως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις