Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εννιά στα δέκα δημοσιεύματα για γυναίκες με εξουσία είναι για την εμφάνισή τους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εννιά στα δέκα δημοσιεύματα για γυναίκες με εξουσία είναι για την εμφάνισή τους»

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν ο πατέρας μου έψαξε το όνομά μου βγήκε η λέξη μαγιό, αυτό δεν συμβαίνει με τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega παραχώρησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, με κυρίαρχο θέμα τα πρότυπα ομορφιάς. Η πολιτικός εμφανίστηκε όπως και η Σμαράγδα Καρύδη χωρίς μακιγιάζ, ως μέρος μιας… πρόκλησης της εκπομπής προς τις δύο γυναίκες να παρουσιαστούν χωρίς φίλτρα μπροστά στην κάμερα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου μοιράστηκε τις απόψεις σχετικά με τα πρότυπα της γυναικείας εμφάνισης, ιδίως για μια γυναίκα που σταδιοδρομεί στην πολιτική και ασκεί εξουσία.

«Μου αρέσει να με βλέπω και να με θεωρώ καλή. Προέρχομαι από μια οικογένεια που η μητέρα μου δεν βαφόταν ποτέ. Για αυτό και δεν μπορώ καθόλου να έχω make up πάνω μου, αλλά μια μάσκαρα ή ένα κραγιόν το βάζω. Υπάρχουν μέρες κυρίως στην περίοδο που κάθε μέρα νιώθεις χάλια», δήλωσε. Έπειτα, αναφέρθηκε και στα στερεότυπα που επικρατούν μεταξύ μιας γυναίκας πολιτικού κι ενός άνδρα. «Το θέμα στην πολιτική είναι να υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Γιατί για έναν άνδρα πολιτικό δεν μας απασχολεί αν έχει λιγότερα μαλλιά ή μεγαλύτερη κοιλιά. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την γυναίκα», υποστήριξε και παρέθεσε ένα παράδειγμα για να υπογραμμίσει τις διαφορές που υπάρχουν.

«Όταν “γκούγκλαρε” ο πατέρας μου το όνομά μου έβγαζε στην αναζήτηση τη λέξη μαγιό. Δεν υπάρχει η λέξη μαγιό δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι σεξιστικό!», τόνισε και κατέληξε: «Εννιά στα 10 δημοσιεύματα που αφορούν γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας είναι για την εμφάνισή τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις