Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2 – 0 highlights: Ξεχώρισε ο Λιβάι Γκαρσία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2 – 0 highlights: Ξεχώρισε ο Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2 - 0 highlights: Οι κρίσιμες στιγμές του αγώνα και τα γκολ που αποθεώθηκαν

Με δύο γκολ του MVP Λιβάι Γκαρσία στο 50′ με κεφαλιά και στο 70′ με πέναλτι, η ΑΕΚ (έναντι του Λεβαδειακού) πανηγύρισε την 5η τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα και 6η συνεχόμενη συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο Κύπελλο. Η Ένωση ήταν νωχελική στο πρώτο μέρος απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας που είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ με ορμή και περισσότερη ενέργεια βρήκε τον τρόπο να φύγει με το τρίποντο από τη Λιβαδειά και να γιορτάσει τη νίκη μαζί με τους 2.500 φίλους της που την υποστήριξαν με παλμό στις εξέδρες. Για τον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε με τον Μάρκοβιτς στο τέρμα, τους Παναγιώτου, Βινίσιους, Λιάγκα και Τσάπρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Μεχία και Χάμοντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Νίκα μπροστά τους, τους Λούα Λούα και Τόρο στα δύο άκρα και τον Μουτίνιο στην επίθεση.

Οι απουσίες των Μοχαμαντί και Χατζισαφί άφησαν χωρίς καθαρό αριστερό μπακ την ΑΕΚ για το ματς με τον Λεβαδειακό και ο Ματίας Αλμέιδα αναγκάστηκε να καλύψει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Σιντιμπέ. Από εκεί και πέρα στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ επέστρεψαν οι βασικές επιλογές των τελευταίων αγώνων πρωταθλήματος, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν πάρει ανάσες στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αθανασιάδης στο τέρμα, οι Βίντα, Μουκουντί και Ρότα συμπλήρωναν την τετράδα της άμυνας, ο Σιμάνσκι επιλέχθηκε σε ρόλο κόφτη με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Ελίασον δεξιά και ελαφρώς πιο μπροστά τον Πινέδα, ενώ στην επίθεση πλάι στον Αραούχο επανήλθε στην ενδεκάδα ο Λιβάι Γκαρσία.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2 – 0: Οι κρίσιμες στιγμές

Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά ήθελε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό με τον Λεβαδειακό να ψάχνει να χτυπήσει στην κόντρα. Όμως τόσο η έλλειψη εμπνεύσεων από πλευράς Ένωσης σε συνδυασμό με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, όσο και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους, δεν επέτρεπε στους κιτρινόμαυρους να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή στο ματς από την πλευρά της ΑΕΚ ήρθε στο 20′ όταν ο Αραούχο τσίμπησε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο του Μάρκοβιτς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Η Ένωση μπορεί να μην απειλούταν, αλλά δεν έπαιρνε τίποτα δημιουργικά από τη μεσοεπιθετική της γραμμή με τους παίκτες του Βέλιτς να είναι συμπαγείς σε άμυνα και μεσαία γραμμή έχοντας παρκάρει… πούλμαν. Ήταν φανερό πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει κάτι από κάποια ατομική ενέργεια και μια τέτοια πήγε να την βάλει μπροστά στο σκορ όταν στο 42′ ο Γκατσίνοβιτς έστρωσε για τον Πινέδα και ο τελευταίος έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2 – 0: Ξεχώρισε ο Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγαλύτερη ζωντάνια στο δεύτερο μέρος και στο 47′ άγγιξε το 0-1 όταν ο Σιμάνσκι γύρισε μέσα στη μικρή περιοχή για τον Λιβάι Γκαρσία, ο τελευταίος έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους που έσωσε τους γηπεδούχους. Η ορμή με την οποία είχε ξεκινήσει στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ όμως έφερε το προβάδισμα για τους κιτρινόμαυρους τρία λεπτά αργότερα. Ο Σιμάνσκι έκλεψε ψηλά, έδωσε στον Ελίασον και αυτός με μια ωραία σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής βρήκε τον Λιβάι ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 50′.

Το προβάδισμα μαζί με την αποφασιστικότητα της ΑΕΚ έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Αλμέιδα, με τον Αραούχο στο 55′ να απειλεί με διαγώνιο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και τους κιτρινόμαυρους να κυριαρχούν απόλυτα στο γήπεδο βγάζοντας πλέον συνεργασίες. Η πρώτη τελική του Λεβαδειακού ήρθε στο 65′ με ένα σουτ του Λούα Λούα που δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη, αλλά η κυρίαρχη ΑΕΚ λίγο αργότερα βρήκε και το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη στη Λιβαδειά. Ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε από τον Χάμοντ μέσα στην περιοχή, ο Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι και στη συνέχεια κλήθηκε από το VAR για να το τσεκάρει. Η απόφασή του δεν άλλαξε, και ο Λιβάι Γκαρσία που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς έκανε το 0-2 στο 70′.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2 – 0: Τα τελευταία λεπτά του αγώνα

Οι Βοιωτοί βέβαια θα μπορούσαν να είχαν μειώσει άμεσα, αλλά το πλασέ του Μουτίνιο από πλάγια θέση στο 72′ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει, ενώ στο 80′ από γύρισμα του Μουτίνιο ο Πέτρε δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή για να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το μοναδικό διάστημα που η ΑΕΚ απειλήθηκε ουσιαστικά, χωρίς όμως να δει την εστία της να παραβιάζεται. Εν τω μεταξύ ο Αλμέιδα στο πλαίσιο της διαχείρισης του ματς είχε περάσει τους Γιόνσον και Μάνταλο αντί των Πινέδα και Ελίασον με την Ένωση να κρατάει ως το τέλος το 0-2 που της έδωσε ακόμα τρεις βαθμούς. Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων ο Σκβάρκα πήγε να σκοράρει το γκολ της τιμής, όμως ο Αθανασιάδης του είπε «όχι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις