Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συσκευές για το άγχος: «Το ίντερνετ… έχει γάτα»
PLUS

Συσκευές για το άγχος: «Το ίντερνετ… έχει γάτα»

Συσκευές για το άγχος: Ηρεμεί και τις γάτες

Οι γάτες είναι αγχολυτικές, με πολλούς τρόπους. Τώρα, μια διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργεί λευκό θόρυβο με το νιαούρισμα και το χουρχούρισμά τους που, όπως φαίνεται, ηρεμεί όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις ίδιες τις γάτες.  Έτσι, για όσους δεν έχουν γάτα ή για τους «γατογονείς» που θέλουν να πολλαπλασιάσουν τα παιδιά τους, υπάρχει μια νέα συσκευή τεχνητού ήχου που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη «δική τους εικονική γάτα».

Το Purrli έχει σχεδιαστεί να ηρεμεί όσους το χρησιμοποιούν με εναλλασσόμενα χουρχουρητά και νιαουρίσματα, με διαφορετικά σέτινγκς αναλόγως κατάστασης, ύπνου, δουλειάς, χαλάρωσης κ.ο.κ.  Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, αναφέρουν πως ο λευκός αυτός ήχος τούς βοήθησε πολύ με τον έλεγχο του άγχους, την ποιότητα ύπνου, τη διαχείριση του πόνου και την αποσυμπίεση.  Τα χουρχουρητά -που είναι προσωποιημένα βάσει αναγκών και προτιμήσεων- φαίνεται πως είναι εξαιρετικά βοηθητικά και για τις ίδιες τις γάτες.

«Το ίντερνετ έχει γάτα»

«Το ίντερνετ έχει γάτα» διαμηνύει η ιστοσελίδα Purrli που δημιουργήθηκε από τη μηχανικό έρευνας και σχεδιαστή ήχου, Στεφάν Πίτζιον. Η ίδια είχε προηγουμένως φτιάξει μια συσκευή ήχου, τη myNoise και αποφάσισε να εξελίξει την ιδέα όταν το μέιλ της κατακλύστηκε με σχετικά αιτήματα.  «Ο ήχος του γατίσιου γουργουρητού είναι ένας από τους πιο ηρεμιστικούς ήχους και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και την αποσυμπίεση κάποιου όταν νιώθει άγχος» εξηγεί το σάιτ.

«Η ρύθμιση αυτή έκανε τη γάτα μας να νιαουρίζει όποτε πλησίαζε στον υπολογιστή, αλλά και να χουρχουρίζει. Οπότε, φαντάζομαι πως “γατο-εγκρίνεται”» έγραψε στις εντυπώσεις ένας από τους χρήστες.  «Όταν επέστρεψα σπίτι, βρήκα τα γατιά να κοιμούνται πάνω στο ηχείο, χουρχουρίζοντας από ευτυχία μαζί με τη συσκευή. Πραγματικά τα βοηθά πολύ να ηρεμήσουν. Πλέον, τη χρησιμοποιώ όλη την ώρα» ανέφερε ένας δεύτερος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη purrlipurrs (@purrlipurrs)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη purrlipurrs (@purrlipurrs)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη purrlipurrs (@purrlipurrs)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις