Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Φοβερή κούρσα στην τηλεθέαση ο Γιώργος Αυτιάς στην πρωινή ενημέρωση – Πρώτος στο σύνολο και στα δυναμικά κοινά
LIFESTYLE

Φοβερή κούρσα στην τηλεθέαση ο Γιώργος Αυτιάς στην πρωινή ενημέρωση – Πρώτος στο σύνολο και στα δυναμικά κοινά

Τα νούμερα μιλούν – στη συγκεκριμένη περίπτωση κραυγάζουν – από μόνα τους

Η μάχη της τηλεθέασης στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Χτες 22 Οκτωβρίου η κατάταξη στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές στο σύνολο της τηλεθέασης έχει ως εξής:

ΣΚΑΙ 20,3%

MEGA 16,1

ΑΝΤ1 12,8

Η θεματολογία του και ο τρόπος παρουσίασης είναι «μαγνήτης» για το ευρύ κοινό που του δίνει απλόχερα την εμπιστοσύνη του να είναι μακράν πρώτος στον ανταγωνισμό. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος είναι ο απόλυτος άρχοντας το Σαββατοκύριακο στην πρωινή ζώνη και δεν αφήνει περιθώριο αντίδρασης, ούτε στο δυναμικό κοινό ούτε και στο γενικό σύνολο. Τα νούμερα μιλούν – στη συγκεκριμένη περίπτωση κραυγάζουν – από μόνα τους. Μαχητής, ακούραστος, ο Γιώργος Αυτιάς έχει πιάσει καλύτερα από τον καθένα τον παλμό της κοινωνίας. Από την αρχή της σεζόν η ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ Καλημέρα, σημειώνει τηλεοπτικά ρεκόρ, με νούμερα που δεν καταφέρνει να “αγγίξει” κανείς.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Αυτιάς έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Σάμο. Στα εφηβικά του χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αθήνα και εκεί ολοκλήρωσε το Λύκειο. Σπούδασε Νομική στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, και στην συνέχεια πήγε στο Βέλγιο όπου έκανε μεταπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες άλλα και στη Δημοσιογραφία. Επίσης πήγε στην Αμερική και έκανε μετεκπαίδευση στη Δημοσιογραφία, τις Πολιτικές επιστήμες και το Δημόσιο δίκαιο.

Ο Γιώργος Αυτιάς έχει γεννηθεί το 1957.

Το 2000 το Ίδρυμα Μπότση τον τίμησε “Δημοσιογράφος της χρονιάς”

Λίγο αργότερα τον τίμησε με βραβείο και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Πάνω από όλα η οικογένεια

Ο Γιώργος Αυτιάς είναι παντρεμένος εδώ και 35 χρόνια με την Μαρία Αυτιά και έχουν δύο παιδιά, την Αντιγόνη και τον Αλέξανδρο.

Ξεκίνησε στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, εργάστηκε στο οικονομικό ρεπορτάζ στις Ειδήσεις του ΑΝΤ1, όμως λίγα χρόνια αργότερα έκανε τη δική του εκπομπή στον Alpha.  Έχει εργαστεί σε εφημερίδες άλλα και στο ραδιόφωνο. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ και τα περιοδικά ΕΠΙΚΑΙΡΑ και ΑΓΟΡΑ. Ο Γιώργος Αυτιάς είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί στο ΑΘΗΝΑ 9,84., Flash 96 κ.α. Από το 2011 διδάσκει Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Ο Γιώργος Αυτιάς έχει γράψει τρία βιβλία. Τον Απρίλιο του 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο “ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ” από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ. Τον Δεκέμβρη του 2009 κυκλοφορεί το βιβλίο “ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ” από τις εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. Την επιμέλεια έχει κάνει η Μαρία Παναγοπούλου. Τον ίδιο μήνα κυκλοφορεί και το βιβλίο “Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ” και πάλι από τις εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, με επιμέλεια της Μαρίας Παναγοπούλου.

Γιώργος Αυτιάς: «Τη νύχτα μου έχουν τύχει τα χειρότερα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις