Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Είναι αυτό το… πράγμα, πέος φάλαινας;
ΚΟΣΜΟΣ

Είναι αυτό το… πράγμα, πέος φάλαινας;

Ξεβράστηκε σε παραλία του κόλπου Νέλι στο Νησί Μαγκνέτικ.

Εκατομμύρια προβολές έχει ένα βίντεο στο TikTok, από μια περίεργη ανακάλυψη σε παραλία ενός τροπικού νησιού στο βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Στο βίντεο που ανέβασε η Άφρι Γκρέγκορι βλέπουμε ένα μεγάλο «κομμάτι» ζώου που ξεβράστηκε σε παραλία του κόλπου Νέλι στο Νησί Μαγκνέτικ. Ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για τμήμα του εντέρου ή ακόμη και το πέος μιας φάλαινας, όμως θα χρειαστεί εξέταση και αναλύσεις, προκειμένου να καθοριστεί ακριβώς για τι πρόκειται. «Θα μπορούσε να είναι πέος φάλαινας, θα μπορούσε να πρόκειται για ήπαρ καρχαρία, θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», δήλωσε η δρ. Βανέσα Πιρότα, του Macquarie University. «Μπορώ να καταλάβω γιατί ενδιαφέρονται άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όμως απλά δεν γνωρίζουμε», συμπλήρωσε μιλώντας στο ABC.

 

@bootscootinaf Replying to @Dave as requested guys- here is a better video. What do you think it is? #australia #northqueensland #fyp ♬ original sound – moonlight 🌙✨

Το εύρημα ξεβράστηκε κοντά σε περιοχή όπου τώρα αναπαράγονται μεγάπτερες φάλαινες

«Μίλησα στον δρ. Όλαφ Μεϊνέκι, ερευνητής της θαλάσσιας ζωής, που είδε το βίντεο και είπε ότι ο χρωματισμός και η εμφάνιση φαίνεται να δείχνει πως ανήκει σε θηλαστικό της θάλασσας. Για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για πέος, οι επιστήμονες θα πρέπει να το εξετάσουν», δήλωσε στον Guardian η Ντόνα Λου, δημοσιογράφος που καλύπτει επιστημονικά θέματα. Η δημοσιογράφος σημείωσε πως το εύρημα ξεβράστηκε κοντά σε περιοχή όπου τώρα αναπαράγονται μεγάπτερες φάλαινες. «Αλλά αυτές οι φάλαινες δεν έχουν δόντια, οπότε είναι απίθανο μια άλλη φάλαινα να έκοψε αυτό το κομμάτι», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι αρκετά συχνά ξεβράζονται σε παραλίες κομμάτια φαλαινών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις