Φυσικό αέριο ή πετρέλαιο: Με τι να ζεσταθούμε το χειμώνα;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο ή πετρέλαιο: Με τι να ζεσταθούμε το χειμώνα;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Για το αν θα είναι πιο οικονομικό να ζεσταθούμε το χειμώνα με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21.10.2022 | 21:57

Για το αν θα είναι πιο οικονομικό να ζεσταθούμε το χειμώνα με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν μπορεί να προβλέψει τις τιμές και υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο θα επιλέξει να θερμανθεί ένα νοικοκυριό, είναι τέτοιες, ώστε το κόστος που θα κληθεί να καταβάλλει να είναι αποδεκτό. Τόνισε δε ότι εκτός από τις οριζόντιες πολιτικές υπάρχουν στοχευμένες οι οποίες έχουν πάντα ένα κοινωνικό πρόσημο στήριξης των ευάλωτων.

Νωρίτερα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πορεία της αγοράς ενέργειας είναι απρόβλεπτη και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι θα γίνει αύριο. “Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε πτωτικές τιμές. Έχουν δει όμως πολλά τα μάτια μας. Υπάρχει η ανάγκη της απειλής χρήσης του εργαλείου του πλαφόν. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τη δυνατότητα να κρατάμε εφεδρείες και να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού”, πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι είναι διαφορετικό η τιμή του φυσικού αερίου να είναι στα 300 ευρώ η μεγαβατώρα και άλλο στα 110 ευρώ που είναι σήμερα. “Ενας από τους λόγους που έπεσε ήταν γιατί οι αγορές διαπίστωσαν ότι είμαστε σοβαροί στην απειλή μας να επιβάλουμε ένα είδος πλαφόν. Οι αγορές μέτρησαν την ευρωπαϊκή αντίδραση, διαπίστωσαν ότι η Ευρώπη έστω με καθυστέρηση είναι διατεθειμένη να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα είναι θετικό για όλους μας χωρίς να διακινδυνεύουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού”, συμπλήρωσε.

Τι είπε για το πετρέλαιο κίνησης

Σε ερωτηση αν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο κίνησης ή γενικά κάποιο νέο μέτρο στήριξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως ακόμα δεν έχουν καλά καλά εφαρμοστεί τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει. Επ’αυτού υπενθύμισε μία σειρά από μέτρα όπως το επίδομα των 250 ευρώ σε αδύναμα νοικοκυριά, το ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης και το αυξημένο φοιτητικό επίδομα.

Exit mobile version