Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου: O Παντελής Καζάκος βγαίνει στους δρόμους και πυροβολεί όποιον αλλοδαπό βρίσκει μπροστά του
ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου: O Παντελής Καζάκος βγαίνει στους δρόμους και πυροβολεί όποιον αλλοδαπό βρίσκει μπροστά του

Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου: Ήταν Οκτώβριος του 1999

«Εγώ είμαι ορθόδοξος ρε»! 19 Οκτωβρίου ξημερώνοντας 20 και ο Παντελής Καζάκος παίρνει το «μπράουνινγκ» στο χέρι και βγαίνει στους δρόμους Αθήνας. Ψάχνει συγκεκριμένα άτομα, αναζητά μετανάστες. Στους δρόμους του Μεταξουργείου συναντά τρεις άντρες: «Κούρδοι είστε;». Η απάντηση είναι καταφατική και το μόνο που ακούστηκε στη συνέχεια ήταν οι πυροβολισμοί από το όπλο του. Οκτώ σφαίρες έριξε, ρίχνοντας νεκρός τον 22χρονο Χοσεβί ενώ έστειλε στην εντατική τον Σ. Χαντέλ. Στο νοσοκομείο κατέληξε και ο 27χρονος Γ. Ρασούλ με τραύματα που τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Έχοντας ξημερώσει η 20η Οκτωβρίου, αυτό που μαθαίνει και διαβάζει κανείς είναι «ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας». Η αστυνομία, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα, δεν έκανε καμία σοβαρή έρευνα.

Βγήκε και το επόμενο βράδυ

Με το μίσος να τον έχει συνεπάρει ο Παντελής Καζάκος βγαίνει και το επόμενο βράδυ, εκείνη τη φορά μαζί με έναν φίλο του. Είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Από τις 9 το βράδυ έως 4.30 το ξημέρωμα της Παρασκευής 22/10, ο Καζάκος μαζί με τον φίλο του περπατάνε στο κέντρο της Αθήνας και πυροβολεί όποιον ξένο βρίσκει στον διάβα τους. Από τη Φυλής στη Λιοσίων και από το Μεταξουργείο στα Εξάρχεια, τον Κεραμεικό και την Κουμουνδούρου, σκορπούσε τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας. Τραυμάτισε σοβαρά δύο μετανάστες από τη Γκάνα και το Μπαγκλαντές, τους Μ.Κόφι-Τόμι και Ν.Μοχάμεντ και σκότωσε τον Ο.Τζορτζ από τη Γεωργία. Πυροβόλησε ακόμη τον Αιγύπτιο Σ.Ε.Σαντί, τον Πακιστανό Α.Νεσάρ και τον Α.Τίμοθι. Οι δύο από αυτούς έμειναν ανάπηροι και οι υπόλοιποι έζησαν μια ζωή γεμάτοι προβλήματα.

«Εγώ είμαι ορθόδοξος ρε»…

Ο Παντελής Καζάκος έβγαινε για 4 βράδια στους δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας «είμαι ορθόδοξος» και πυροβολώντας όποιον ξένο έβρισκε μπροστά του. «Τους πυροβόλησα γιατί δεν τους γουστάρω». Αυτή ήταν η κυνική ομολογία του Παντελή Καζάκου με τα media να τον αποκαλούν ψυχοπαθή ή αυτόκλητο τιμωρό.

«Μου λέει «κοίτα τώρα» και έβγαλε το πιστόλι»

«Tριγύριζα στην Ομόνοια, τον συνάντησα στις 4:00 το πρωί και μου είπε να τον ακολουθήσω για να δω πώς εκτελούνται οι μυστικές αποστολές. Κατηφορίσαμε προς την Πειραιώς. Συναντήσαμε έναν ξένο μελαμψό. Τον ακολουθήσαμε λίγο και μου λέει «κοίτα τώρα». Έβγαλε τότε το πιστόλι και του έριξε τρεις», κατέθεσε ο 22χρονος ναρκομανής ναυτικός από τον Πειραιά Aπόστολος Aποστόλου.

«Τυφλός ναι, τρελός όχι»

Ο Παντελής Καζάκος, ο οποίος κατά την προανάκριση είχε πάνω του μικροποσότητα ηρωίνης, τόνισε «δεν μετανιώνω» ενώ η υπεράσπιση του πήγε στη γραμμή της «διαταραγμένης προσωπικότητας». Ο ίδιος δήλωσε «αμετανόητος» και «ψυχοπαθής». «Τρελός; Μα οι τρελοί δεν ξέρουν να επιλέγουν. Αν πράγματι ήταν τρελός, είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα είχε πάρει στο λαιμό του και Έλληνες, όχι μόνο μαύρους. Είναι το λιγότερο αστείο να το λέει κανείς αυτό. Τυφλός ναι, τρελός σε καμία περίπτωση. Τυφλός από το μίσος και τον ρατσισμό του», είναι η απάντηση του Νιγηριανού Αμπντούλ Τίμοθι.

Καθηγητής του Καζάκου είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως είχε εκφράσει ανοικτά τις ακροδεξιές απόψεις, ενώ συμμαθητές του υποστήριζαν ότι ήταν μέλος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής μάλιστα παρουσίασε στο δικαστήριο φωτογραφία του Καζάκου με τον ίδιο να κρατά πανό σε πορεία της «Χρυσής Αυγής». Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δις ισόβια και 25 χρόνια. Ο Αποστόλης, ο φίλος του Καζάκου που δήλωνε και αυτός «ανήσυχος γιατί το κακό είχε παραγίνει με τους αλλοδαπούς» αφέθηκε ελεύθερος, αν και στο σπίτι του βρέθηκαν 31 σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος.

«Πατέρα, ο κόσμος με θεωρεί ήρωα ή φονιά;»

Ο Καζάκος είχε μια ερώτηση στο μυαλό του που απηύθυνε στον πατέρα του: «Ο κόσμος με θεωρεί ήρωα ή φονιά;». «Φονιά σε λένε, παιδί μου…», ψέλλισε ο πατέρας του!

* Η θηριωδία του Παντελή Καζάκου παίχθηκε στον «Κόκκινο Κύκλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις