Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοιτητής Νομικής ΑΠΘ: Πώς σώθηκε ο 19χρονος – Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητής Νομικής ΑΠΘ: Πώς σώθηκε ο 19χρονος – Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή

Φοιτητής Νομικής ΑΠΘ: Το χρονικό της πτώσης του φοιτητή

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα (20/10) η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της πτώσης του 19χρονου φοιτητή από παράθυρο του κτιρίου. Σύμφωνα με το Thestival.gr, οι φοιτητές ζητούν να δοθεί τέλος στο συνωστισμό στις αίθουσες του πανεπιστημίου και να εξεταστούν σοβαρά τα «μείζονα», όπως λένε, προβλήματα της φοιτητικής κοινότητας. «Υπάρχουν τμήματα που δεν μπορεί να κάτσει φοιτητής», δήλωσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια της Νομικής, τονίζοντας πως οι υπερπλήρεις αίθουσες δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά συνέβαινε και πριν την καραντίνα. Η κατάληψη της σχολής έγινε με αφορμή την πτώση του 19χρονου που καθόταν σε περβάζι ενός παραθύρου, καθώς δεν υπήρχε θέση από τον μεγάλο όγκο των ατόμων.

«Τον έσωσε το σακίδιό του και το… κλιματιστικό»

«Ήταν πολύ τυχερός. Τον έσωσαν το σακίδιο που φορούσε αλλά και το γεγονός ότι την πορεία του προς το έδαφος ανέκοψε η μονάδα του κλιματιστικού», ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές στο thestival.gr.

Το χρονικό της πτώσης του φοιτητή

Γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης (18/10), ο άτυχος νεαρός ξαφνικά βρέθηκε στο κενό, όταν καθόταν στο περβάζι παραθύρου, στην αίθουσα όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει το μάθημα του Ενοχικού Δικαίου. Μάλιστα, από την πτώση ο 19χρονος φοιτητής υπέστη σοβαρά κατάγματα στα άκρα και τα πλευρά του, ωστόσο διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολαόυ και η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην αίθουσα επικρατούσε συνωστισμός και δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση, ενώ πολλοί από τους φοιτητές αναγκάστηκαν να καθίσουν ακόμη και στους διαδρόμους, αλλά και στα περβάζια ώστε να καταφέρουν να το παρακολουθήσουν τη διάλεξη.

«Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα», δηλώνει συγκλονισμένος ένας φοιτητής. Φοιτητής του ΑΠΘ που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο τόνισε στο ThessToday.gr: «Βρισκόμασταν στο ισόγειο και απλά είδαμε μια μάζα να πέφτει από το κτίριο. Ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω δει». Υπενθυμίζεται πως χθες (19/10) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία από τους φοιτητές, ενώ ένταση σημειώθηκε στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κινήθηκαν από την πλευρά του προς αστυνομικούς της ομάδας ΜΑΤ, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και φωτοβολίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις