Επτά αστυνομικοί σε κύκλωμα διαφθοράς

ΕΛΛΑΔΑ

Επτά αστυνομικοί σε κύκλωμα διαφθοράς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τα διαβατήρια και οι άδειες εισόδου παραδίδονταν σε αλλοδαπούς, ιδιαίτερα Αλβανούς

18.10.2022 | 11:52

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σε μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις της «ξηλώνει» το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, κοντά στα σύνορα της χώρα μας με την Αλβανία, στην προσπάθεια των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας να πατάξουν μια μεγάλη εστία διαφθοράς, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και ιδιώτες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες αστυνομικές πηγές, έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται επτά αστυνομικοί και επτά ιδιώτες, ένα σύνολο , δηλαδή, δεκατεσσάρων ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην έκδοση νομιμοφανών διαβατηρίων, τα οποία παραδίδονταν στους ενδιαφερόμενους, έναντι αδρής αμοιβής. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες που παρουσιάζει το Alphafreepress, τα διαβατήρια και οι άδειες εισόδου στην ελληνική επικράτεια αλλά και εξόδου από αυτήν, παραδίδονταν σε αλλοδαπούς, ιδιαίτερα Αλβανούς, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα είτε εισόδου είτε εξόδου.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των ατόμων, που έχουν λάβει παρόμοια ταξιδιωτικά έγγραφα από το κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών με τη συνέργεια των ιδιωτών, που πήγαιναν σ αυτούς την «πελατεία», είναι και κακοποιοί, οι οποίοι απασχολούσαν τις Αστυνομικές Αρχές της χώρα μας για διάφορα αδικήματα!

“Διευκόλυνση” κακοποιών

Ετσι και από τη στιγμή που θα επαληθευτεί αυτή η συνταρακτική πληροφορία, θα σημαίνει με απόλυτη βεβαιότητα, ότι διευκολύνθηκαν αλλοδαποί να περάσουν τα σύνορα προς την Αλβανία, ενώ τους καταζητούσε η Ελληνική Αστυνομία, οι συνάδελφοι δηλαδή των επίορκων! Από την άλλη πλευρά, δινόταν, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, η δυνατότητα σε αλλοδαπούς για τους οποίους είχε διαταχθεί απέλαση και τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας, να περνάνε τα σύνορα από τη γειτονική Αλβανία, παριστάνοντας τους εργάτες γης, που δήθεν ήθελαν να βγάλουν ένα μεροκάματο!

Η επιχείρηση των «αδιάφθορων» ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα της ίδιας ημέρας με έρευνες κατ’ οίκον των εμπλεκομένων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών για την κατάσχεση οιουδήποτε στοιχείου, που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς.

Κατασχέθηκαν διαβατήρια – χρήματα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί χρήματα και διαβατήρια πλαστογραφημένα και άλλα αντικείμενα, όπως σημειώσεις, που θα βοηθήσουν πολύ την έρευνα να ξηλώσει ολόκληρο το κύκλωμα. Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία για τα συμβαίνοντα στα ενδότερα της Κρυσταλλοπηγής και η έρευνα κράτησε αρκετό καιρό καθώς οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων, ζήτησαν την άδεια του εισαγγελέα για τις νόμιμες επισυνδέσεις. Μέσα από αυτές αποκαλύπτεται ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος και πιθανόν τα πραγματικά στοιχεία αλλοδαπών που χρησιμοποίησαν τα διαβατήρια και όπως προαναφέρθηκε, οι περισσότεροι αν όχι όλοι, αντιμετώπιζαν εκκρεμότητες με την ελληνική Αστυνομία και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα, αναμένεται οι δέκα τέσσερις εμπλεκόμενοι, αστυνομικοί και ιδιώτες, να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πολλές άλλες. Μετά την παραπομπή τους και την άσκηση ποινικών διώξεων, οι Εσωτερικές Υποθέσεις θα προχωρήσουν στην επίσημη ανακοίνωση για όλες τις σοβαρότατες πτυχές της υπόθεσης διαφθοράς στους κόλπους υπηρεσίας της Αστυνομίας.

Exit mobile version