Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Δεν αναμένονται το επόμενο διάστημα αποφάσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Δεν αναμένονται το επόμενο διάστημα αποφάσεις

Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά αλλά στο σωστό χρόνο και έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο κάνει παρεμβάσεις»

Στον «πάγο» φαίνεται ότι βάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επιδότησης το αμέσως επόμενο διάστημα στο πετρέλαιο κίνησης όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Δευτέρα. «Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το πετρέλαιο κίνησης» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε «παρατηρούμε έξαρση των τιμών, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά αλλά στο σωστό χρόνο και έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα». Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε, στην εισαγωγική τοποθέτησή του, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού καθώς η συζήτησή του ξεκινά σήμερα σημειώνοντας ότι «είναι ο πρώτος που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου της ενισχυμένης εποπτείας και γι’ αυτό αποτελεί μεγαλύτερη ευθύνη για όλους μας».

Όπως εξήγησε ο προϋπολογισμός αυτός «καταρτίζεται σε δύσκολες συνθήκες καθώς συνεχίζεται ο ενεργειακός πόλεμος της Ρωσίας στην ΕΕ» ενώ παράλληλα «καλείται να διατηρήσει τη δημοσιονομική ισορροπία, να διασφαλίσει την ανάπτυξη και να στηρίξει ένα πλέγμα μέτρων για τους πολίτες».

Η ακρίβεια

«Σε όλη τη διάρκεια των μεγάλων κρίσεων τα τελευταία χρόνια η πρόοδος της οικονομίας μας δίνει πόρους για να ενισχύουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στο προσχέδιο προϋπολογισμού περιλαμβάνεται όλο το πλέγμα των μέτρων 3,5 δισ. που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «παρά τις δράσεις που η κυβέρνηση ανέπτυξε και θα συνεχίσει να αναπτύσσει, η κοινωνία και ειδικά οι πιο ευάλωτοι οικονομικά θα πιέζονται το επόμενο διάστημα. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και αποτελεί κορύφωση του λαϊκισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να το παρουσιάσει ως εγχώριο».

Όσον αφορά το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «δυστυχώς ένα απάνθρωπο περιστατικό στον Έβρο δείχνει ότι συνεχίζεται η εργαλειοποίηση των μεταναστών με αδιανόητες πράξεις βαρβαρότητας. Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή και οφείλει η ηγεσία της Τουρκίας να διερευνήσει το περιστατικό, να βρει τους εμπλεκόμενους και να τηρήσει τα συμφωνημένα για το μεταναστευτικό».







Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις