Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ξυπνάω το πρωί: 4 βασικές συμβουλές για ταχύτερη αφύπνιση
PLUS

Πώς να ξυπνάω το πρωί: 4 βασικές συμβουλές για ταχύτερη αφύπνιση

Πώς να ξυπνάω το πρωί: 4 συμβουλές για ταχύτερη αφύπνιση χωρίς την «αναβολή» του ξυπνητηριού

Αν υπάρχει κάποιος που θα πει ότι δεν έχει πατήσει ποτέ «αναβολή» όταν χτυπάει το ξυπνητήρι ή λέει ψέματα ή θα πρέπει να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness. Στην πραγματικότητα όμως -ας το παραδεχτούμε- το έχουμε κάνει όλοι. Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που πατάνε τόσο συχνά αναβολή σ’ ένα ξυπνητήρι που στο τέλος τρέχουν για να προλάβουν να πάνε έγκαιρα στην δουλειά/ραντεβού ή σε ό,τι έχουν να κάνουν. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «ενεργοποιείτε» τον οργανισμό σας ταχύτερα!

1. Τοποθετείς το ξυπνητήρι (ή το κινητό) κάπου πολύ μακριά από το κρεβάτι

Αν το ξυπνητήρι (ή το κινητό) δεν είναι ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι, πχ. στο κομοδίνο όπου συνηθίζεται να είναι κατά την διάρκεια του ύπνου, τότε ίσως υπάρχει ελπίδα. Συγκεκριμένα, αν το ξυπνητήρι τοποθετηθεί μακριά από κρεβάτι, σε κάποιο άλλο έπιπλο του δωματίου τότε αναγκαστικά θα πρέπει να σηκωθείς για να το κλείσεις, άρα θα έχεις ξυπνήσει και δεν θα είσαι κάτω από το πάπλωμα.

2. Βάζεις το ξυπνητήρι μισή ή μια ώρα πριν

Αν είναι ακατόρθωτο να μην πατήσεις «αναβολή» και αν έχεις δοκιμάσει τον παραπάνω τρόπο και αφού σηκωθείς από το κρεβάτι για να κλείσεις το ξυπνητήρι πας και ξαπλώνεις ξανά, υπάρχει λύση για να αποφευχθεί το… τρέξιμο και μια ενδεχόμενη αργοπορία. Η λύση είναι να το βάλεις να χτυπήσει αρκετά νωρίτερα, ώστε να σηκωθείς την ώρα που θες αφού έχεις πατήσει ήδη αρκετές φορές «αναβολή». Μπορείς να το βάλεις μισή ή μια ώρα νωρίτερα με αποτέλεσμα να το έχεις πατήσει τόσες φορές που θα βαρεθείς να το ακούς και τελικά θα ξυπνάς στην ώρα σου.

3. Βάζεις έναν «σπαστικό» ήχο για ξυπνητήρι

Οι περισσότεροι δεν έχουμε πλέον τα κλασσικά ξυπνητήρια, αφού και αυτή την δουλειά την κάνει το κινητό. Αντί λοιπόν να έχεις βάλει μια γλυκιά μελωδία να ακούγεται, βάλε έναν ήχο εξαιρετικά «σπαστικό» και προκειμένου να μην τον ακούς ανά πέντε λεπτά θα αναγκαστείς να σηκωθείς στην ώρα σου. Μπορεί να ξυπνήσεις λίγο εκνευρισμένος, αλλά σίγουρα όχι αργοπορημένος.

4. Τηλέφωνο από την μάνα, σύντροφο ή φίλο

Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν ήταν αποτελεσματικό, τότε μια είναι η λύση, η οποία είναι διαχρονική και πάντα μα πάντα σίγουρη: η μάνα σου. Έτσι αν μένεις ακόμα στο πατρικό σου, πες της να σε ξυπνήσει αφού από μόνη της θα έρχεται ανά πέντε λεπτά μέχρι να σηκωθείς. Αν μένεις μόνος/μόνη πες της να σε παίρνει συνεχώς τηλέφωνο σε κινητό και σταθερό. Επειδή όμως υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν πλέον στον κόσμο την μητέρα τους, μπορούν να κάνουν το ίδιο με τον/την σύντροφό τους. Αν δεν έχουν και σύντροφο τότε και ο φίλος/φίλη «λειτουργεί» μια χαρά σ’ αυτή την περίπτωση αφού όλοι μα όλοι έχουμε έναν φίλο που ξυπνάει νωρίτερα απ’ όλους και είναι πάντα στην ώρα του. Έτσι πείτε σε κάποιον από τους φίλους σας που είναι… «πρωινοί τύποι» να σας παίρνουν συνεχόμενα τηλέφωνα μέχρι να αγανακτήσετε και να ξυπνήσετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις