Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά: Συνελήφθη 58χρονος στο αεροδρόμιο – Πώς δουλεύει το καρτέλ της κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Συνελήφθη 58χρονος στο αεροδρόμιο – Πώς δουλεύει το καρτέλ της κοκαΐνης

Οι πτήσεις των... παραισθήσεων

Το «καρτέλ της κοκαΐνης», που εδρεύει σε μυστικό χώρο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά από μία «ανάπαυλα», που οφειλόταν στις αλλεπάλληλες συλλήψεις μεταφορέων στην Αθήνα, επανήλθε με νέα αποστολή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά, ήταν ένας 58χρονος Βραζιλιάνος, τον οποίο οι άνθρωποι του καρτέλ, είχαν στρατολογήσει, για να ταξιδέψει ως την ελληνική πρωτεύουσα και να μεταφέρει σε βαλίτσα με πολλές εσωτερικές επενδύσεις, πάνω από δύο κιλά κοκαΐνης. Ομως, το κλιμάκιο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, που εδρεύει μόνιμα στο χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεν είχε… ξεχάσει τις «πτήσεις των παραισθήσεων» κι έτσι, μόλις είδαν τον 58χρονο Βραζιλιάνο, να προχωρά κρατώντας μια βαλίτσα, τον σταμάτησαν για έλεγχο με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι Αρχές, συλλαμβάνουν σ αυτές τις περιπτώσεις κάποια από τα «βαποράκια’ των καρτέλ, όμως υπάρχει μια σοβαρή δυσκολία να εντοπιστούν σε πρώτο χρόνο οι επίδοξοι παραλήπτες της κοκαΐνης. Κι αυτό, γιατί, όπως έχει γράψει και με άλλη ευκαιρία το  Alphafreepress, πέρα από την πενιχρή αμοιβή, για το ρίσκο που παίρνουν να βρεθούν στη φυλακή, τους εφοδιάζουν με ένα κινητό τηλέφωνο. Τον αριθμό αυτού του τηλεφώνου γνωρίζει μόνο ο επίδοξος παραλήπτης, ο οποίος έχει έρθει σε συνεννόηση με το καρτέλ.

Το τηλεφώνημα

Οταν οι άνθρωποι του τελευταίου, διαπιστώσουν ότι το εκάστοτε «βαποράκι» πέρασε κανονικά τους ελέγχους και βγήκε από το Αεροδρόμιο, τότε πραγματοποιούν το τηλεφώνημα και αναφέρουν στον μεταφορέα που να κατευθυνθεί για την παράδοση. Σε ό,τι αφορά τη νέα σύλληψη, η αστυνομία ενημέρωσε ότι αστυνομικοί της Δίωξης,  «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από χώρες της Νότιας Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας στον Αερολιμένα Αθηνών μέσω της Ντόχα Κατάρ, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας.

Στα τοιχώματα

Σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη βάρους 2 κιλών και 30 γραμμ., τις οποίες είχε αποκρύψει ανάμεσα στα τοιχώματα της αποσκευής του. Κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα ποσότητα κοκαΐνης και τα χρηματικά ποσά των 500 ευρώ και 302 Ρεάλ Βραζιλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις