Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Βοτανικός – γήπεδο Παναθηναϊκού: Στα 125 εκ. το τελικό κόστος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βοτανικός – γήπεδο Παναθηναϊκού: Στα 125 εκ. το τελικό κόστος

Βοτανικός - γήπεδο Παναθηναϊκού: Προβλέπεται υπογειοποίηση δίπλα στη στάση «Ελαιώνας», ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το γήπεδο

Την στιγμή που το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού την περιοχή του Βοτανικού έχει τρέξει με γοργούς ρυθμούς και πλησιάζει στην τελική ευθεία, τα τελευταία 24ωρα, υπήρξε κι άλλη μία σημαντική είδηση που αφορά το σύνολο του έργου. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (10/10), κατά την 25η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, τα δύο πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη -με εισηγητή τον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη- αφορούσαν την έγκριση της 3ης Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων οικονομικού έτους 2022.

Στον πολύ αναλυτικό πίνακα έργων ανά τεχνική διεύθυνση που παρουσιάστηκε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην παραπάνω “3η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος”, υπήρχε η αναφορά στο συνολικό κόστος της κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, στο ποσό των 125 εκατ. ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Ο ίδιος πίνακας μάλιστα, ανέφερε και τις προβλεπόμενες “απορροφήσεις” των εν λόγω 125 εκατ. ευρώ, όπου για το 2023 υπήρχε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, για το 2024 το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και για το 2025 το ποσό των 59.999.000 ευρώ. Για το 2022 δε, υπήρχε κι άλλη μία “απορρόφηση” 1.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις