Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Προώθηση του ελληνικού brand name
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Προώθηση του ελληνικού brand name

Απόδημος ελληνισμός: Η ελληνική Διασπορά είναι από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά και τις πλέον δραστήριες –επιχειρηματικά- κοινότητες παγκοσμίως.

Στη δύναμη του απόδημου ελληνισμού αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής μιλώντας στο «12th Annual Capital Link Sustainability Forum» με τίτλο «Can Sustainability Prevail Over Geopolitics – Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Συμμετέχοντας σε πάνελ συζήτησης με θέμα « Η Συμβολή της Ομογένειας», ο κ. Σμυρλής επικεντρώθηκε στο εύρος του πεδίου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και στη δύναμη της Ομογένειας, που δύναται να αποτελέσουν παράγοντες ενδυνάμωσης και επέκτασης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.

Θεμελιώθηκε το εθνικό brand της χώρας

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θεμελιώθηκε το εθνικό brand της χώρας με μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό του κράτους και μείωση της γραφειοκρατίας με παράλληλη δημιουργία ελκυστικού πλαισίου, αποτελώντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη στον δρόμο της ανάπτυξης μαζί με την ελληνική ομογένεια. Όπως ο ίδιος ανέφερε η ελληνική Διασπορά είναι από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά και τις πλέον δραστήριες –επιχειρηματικά- κοινότητες παγκοσμίως, η οποία διατηρεί μάλιστα, μία ζωντανή και ισχυρή σχέση με την γενέτειρα.

«Αντιλαμβανόμενοι την ευρωστία της ελληνικής διασποράς και το δυναμικό ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει ως γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών παρουσίας των Ελλήνων», ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι στο «Υπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιο πλέον για την Οικονομική Διπλωματία, αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία ενεργοποίησης της διασποράς μας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων της».

Διττός στόχος

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι διττός και συνίσταται α) στην παροχή, μέσω της Enterprise Greece, κινήτρων και εφοδίων στους ομογενείς επιχειρηματίες, ώστε να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους και την τεχνογνωσία τους σε επιχειρηματικές δράσεις στη χώρα μας, και β) στην προσφορά ευέλικτων εργαλείων –ψηφιακών και παραδοσιακών- της Οικονομικής Διπλωματίας, ώστε να διευκολυνθεί η διεπιχειρηματική συνεργασία, με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα».

Τέλος, ο κ. Σμυρλής ανέφερε συγκεκριμένα ότι «είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε ακόμη πιο εντατικά, μαζί με τους Απόδημους για να αναδείξουμε και προωθήσουμε το ελληνικό brand name και την ελληνική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις