Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Xασισοφυτεία και στο όρος Αιγάλεω μετά τον Όλυμπο!
ΕΛΛΑΔΑ

Xασισοφυτεία και στο όρος Αιγάλεω μετά τον Όλυμπο!

Σύλληψη Αλβανού καλλιεργητή

Από τον Ολυμπο στο όρος Αιγάλεω. Εκεί, απ’ όπου ο Ξέρξης, καθισμένος αναπαυτικά στο θρόνο του, παρακολούθησε την πανωλεθρία του, στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και αυτό, το ιστορικό όρος, κρίθηκε… πρόσφορο από καλλιεργητές δενδρυλλίων κάνναβης, για τη δημιουργία φυτείας, με δένδρα, τα οποία έφθαναν τα δύο μέτρα ύψος! Όπως είχε κριθεί και το «βουνό των θεών», για ανάλογη καλλιέργεια πριν από λίγες ημέρες… Στο ιστορικό, λοιπόν,  όρος Αιγάλεω, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, καλλιεργούσε φυτεία δενδρυλλίων ένας 39χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. «Προηγήθηκε», αναφέρει η Αστυνομία  «διερεύνηση πληροφοριακών στοιχείων, αναφορικά με άτομο που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση».

Μετά από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός, που χρησιμοποιείται για τη φύτευση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, όπως σύστημα εξαερισμού και φιλτραρίσματος αέρα, ξύλινες ράβδοι, λάστιχα ποτίσματος, γλάστρες, αποξηραμένοι κορμοί δενδρυλλίων και λοιπά αντικείμενα.

177 δενδρύλλια

«Στη συνέχεια», επισημαίνει η Αστυνομία, «εντοπίσθηκε, μέσα σε χαράδρα, στο όρος Αιγάλεω, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εξοπλισμός, που χρησιμοποιείται για τη φύτευση και καλλιέργεια κάνναβης, όπως λάστιχα βαρέλια και λοιπά.

Συνολικά εκριζώθηκαν 177 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα.

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η φυτεία του Ολύμπου

Σε ό,τι αφορά τη φυτεία του Ολύμπου, υπενθυμίζεται το ρεπορτάζ του Alphafreepress: «Μια από τις μεγαλύτερες φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στη σκιά των… Θεών του Ολύμπου(!). Μετά από έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Λάρισας,  ισχυρή ομάδα αστυνομικών έφθασε σε ορεινή,  δυσπρόσιτη περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, όπου εντοπίστηκαν 5.052 δενδρύλλια. Εκεί διακριβώθηκε  η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Αλβανοί υπήκοοι 47 και 31 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις