Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 68 – 71: Πρεμιέρα στη Euroleague
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 68 – 71: Πρεμιέρα στη Euroleague

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 68 - 71: Όλες οι στιγμές που οδήγησαν στην ήττα των «πράσινων»

Με «όπλο» την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός πάλεψε για τη νίκη στην πρεμιέρα της Euroleague απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ηττήθηκε 68-71. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ουσιαστικά ένα «νεκρό» διάστημα στα τελευταία λεπτά, το οποίο ήταν αρκετό για να χάσει το ματς. Όλο το 40λεπτο κύλησε με μικρές διαφορές στο προβάδισμα, αλλά τελικά η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να επικρατήσει. Οι «πράσινοι», που έβγαλαν κάποια θετικά δείγματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, βρέθηκαν στο 36′ στο +1 (63-62), μετά από 8-0 σερί, αλλά με την αστοχία να βγαίνει στις επόμενες επιθέσεις του, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις. Στα 46″ για τη λήξη ήρθε και ο Γιουλ, που έκανε το 65-71 και ουσιαστικά «σφράγισε» την επικράτηση της ομάδας του.

Όσο για τα αρνητικά του «τριφυλλιού», τα οποία καλείται να διορθώσει στη συνέχεια της διοργάνωσης, ήταν οι πολλές χαμένες βολές (11/21), αστοχία στα σουτ εντός πεδιάς (24/68), όπως και η αδυναμία να «κατεβάσει» τα ριμπάουντ (34 έναντι 49). Ο Ντέρικ Γουίλιαμς οδήγησε την… προβληματική «πράσινη» επίθεση με 15 πόντους, 12 πρόσθεσε ο θετικός Πάρις Λι, ενώ σπουδαία δουλειά έκανε κοντά στο καλάθι ο Αρτούρας Γκουντάιτις (10 πόντοι). Χαρακτηριστικό της αστοχίας του «τριφυλλιού» είναι το μόλις 1/9 τρίποντα του Μάριους Γκριγκόνις. Από τη Ρεάλ, ο Έντι Ταβάρες κυριάρχησε στη ρακέτα με 14 πόντους και 4 μπλοκ, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Τζάναν Μούσα.

Ο Παναθηναϊκός «κυνηγούσε» το σκορ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε από τον γρήγορο ρυθμό της Ρεάλ Μαδρίτης και βρέθηκε με το… καλημέρα σε θέση κυνηγού στο σκορ. Οι «πράσινοι» είδαν τους Ισπανούς να ξεφεύγουν για πρώτη φορά με +8 (13-21 στο 8′). Η είσοδος, πάντως, του Άντριους έδωσε επιθετικές λύσεις στο «τριφύλλι», το οποίο μάζεψε τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (22-23 στο 10′). Βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση μέσα από την άμυνα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την αντεπίθεση και με τον Μποχωρίδη να διακρίνεται σε εκτέλεση και ριμπάουντ προσπέρασε στο 13′ με 26-23. Με την άμυνα να έχει την απαιτούμενη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός πάτησε και πάλι γκάζι και στο 28′ πέτυχε νέα ανατροπή, γράφοντας το 48-45. Ωστόσο, η Ρεάλ βρήκε στο πρόσωπο του Κοζέρ τον παίκτη που έψαχνε στο μακρινό σουτ και έκλεισε την περίοδο στο +3 (51-54). Ο Γιουλ «κλείδωσε» την ισπανική επικράτηση στα 46″ για τη λήξη με τρίποντο που έκανε το μη αναστρέψιμο 65-71…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις