Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστολάκης για Τουρκία: «Πλέον δεχόμαστε επίθεση»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης για Τουρκία: «Πλέον δεχόμαστε επίθεση»

Αποστολάκης για Τουρκία:«Έχουμε ξεφύγει από τα όρια της πρόκλησης, έχουμε φτάσει στα όρια της επίθεσης»

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα πως «Έχει ξεπεράσει τα συνηθισμένα και μας εκπλήσσει όλους η εντονότητα των δηλώσεων και οι συνεχείς δηλώσεις από την Τουρκία, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τη συμπολίτευση και έχει περάσει και αυτό το δηλητήριο και στον κόσμο». «Όσο και να μη θέλουμε να το δεχτούμε, δεχόμαστε μια επίθεση πλέον. Έχουμε ξεφύγει από τα όρια της πρόκλησης και έχουμε φτάσει στα όρια της επίθεσης» σημείωσε ο Ναύαρχος ε.α. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε ότι «όταν τα πράγματα φτάνουν σε αυτή την κατάσταση, οι δηλώσεις είναι τόσο επιθετικές και οι κλιμακώσεις ανάλογες με μία διεθνή προπαγάνδα όπου η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι η Ελλάδα είναι το επιθετικό κράτος, το να προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε πού το πάνε δεν έχει πλέον νόημα».

Ειδικότερα, όπως είπε, «τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Τέτοιου τύπου προκλήσεις προσβάλλουν την Ελλάδα, προσβάλλουν τον ελληνικό λαό». Ερωτηθείς για το ποια θεωρεί ότι πρέπει να είναι η απάντηση της χώρας στις προκλήσεις της Τουρκίας ο κ. Αποστολάκης απάντησε ότι «η Ελλάδα, για οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων γίνεται, πρέπει να βρει ένα τρόπο να το αντιμετωπίσει».

«Όλες αυτές οι προκλήσεις και οι επιθέσεις στην Ελλάδα ναι μεν έχουν κινητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική, αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν. Πρέπει να αρχίσουν να παίρνονται και μέτρα» σχολίασε δεικτικά. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «η Τουρκία δεν πειθαρχεί στις προτροπές κανενός, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της Αμερικής. Ίσα ίσα επιτίθεται κιόλας. Θα πρέπει να γίνει κάτι ούτως ώστε να έχει ένα κόστος γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις