19 χρόνια στον Γεωργιανό που αποπειράθηκε να “σφάξει” τη μητέρα του παιδιού του

ΕΛΛΑΔΑ

19 χρόνια στον Γεωργιανό που αποπειράθηκε να “σφάξει” τη μητέρα του παιδιού του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Γεωργιανό, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό

05.10.2022 | 20:03

Σε 19χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το μικρό Ορκωτό Δικαστήριο 39χρονο Γεωργιανό, ο οποίος στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, αποπειράθηκε να κατακρεουργήσει με μαχαίρι την σύνοικό του, μητέρα του παιδιού τους, αφού προηγουμένως, είχε αποπειραθεί να τη βιάσει μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Γεωργιανό, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, δίνοντας παράλληλα στην άτυχη Γεωργιανή συνοικό του, να μεγαλώσει το παιδί της, 8 χρόνων, σήμερα, μακριά από τον εφιάλτη που έζησε μπροστά στα μάτια του. Το θρίλερ ξετυλίχθηκε το πρωινό της 18ης Δεκεμβρίου. Το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχθηκε τότε ένα τηλεφώνημα στο οποίο μια γυναίκα με πνιχτή φωνή, μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο, τηλεφωνούσε κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού της, να γλιτώσει από τη μανία του συνοίκού της, ζητώντας βοήθεια. Πρόλαβε να πει μόνο την οδό, χωρίς άλλο στοιχείο, γιατί ο δράστης με το μαχαίρι είχε σπάσει την πόρτα και της άρπαξε το τηλέφωνο από τα χέρια.

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός. Με οδηγό το όνομα τη οδού ομάδες αστυνομικών, πήγαν παράλληλα σε όσες βρήκαν στον χάρτη. Το πλήρωμα ενός περιπολικού, έφθασε στη σωστή. Όταν πλησίασαν, άκουσαν κραυγές.

Εγραφε τότε το Alphafreepress,  για την παρ’ ολίγον δολοφονία της μητέρας του παιδιού:

«Όταν κατάφεραν να εντοπίσουν την οικία απ’ όπου τους είχε τηλεφωνήσει τρομοκρατημένη και τραυματισμένη ήδη με μαχαίρι στο λαιμό, όταν ο δράστης δεν δεχόταν να ανοίξει, έσπασαν την πόρτα, μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο και μπήκαν στο διαμέρισμα. Όταν τους είδε ο δράστης, αφού τους απείλησε,  σε κατάσταση αμόκ «θα σας σκοτώσω όλους», απομακρύνθηκε από την γυναίκα και σήκωσε το μαχαίρι να αυτοτραυματισθεί στο λαιμό. Με επέμβαση οι αστυνομικοί, μπήκαν μπροστά στην αιμορραγούσα γυναίκα και απομάκρυναν τον ίδιο από το σπίτι, αφού τον αφόπλισαν».

Ενώπιον των τακτικών δικαστών και των ενόρκων, ξετυλίχθηκε από αστυνομικό όλο το θρίλερ εκείνης της ημέρας: Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σπίτι, είδαν στο κουδούνι ότι υπήρχε ένα γυναικείο όνομα. Το πάτησαν.  Δεν άνοιξε κανείς. Μπήκαν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες, άκουσαν κραυγές μέσα από συγκεκριμένο διαμέρισμα!

“Φύγετε”, φώναζε ο δράστης

Χτύπησαν την πόρτα προκειμένου να διερευνήσουν την κατάσταση, όταν άκουσαν τον Γεωργιανό άνδρα να τους ζητά να φύγουν, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ τους απείλησε φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω όλους»! Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις, αλλά συνέχισαν να χτυπούν επίμονα το κουδούνι της πόρτας, καθώς άκουγαν τα ουρλιαχτά της γυναίκας και το κλάμα του ανήλικου παιδιού, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον δράστη πως αν δεν ανοίξει την πόρτα θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα προκειμένου να τη διαρρήξουν. Εξω από την πόρτα έφθασαν άμεσα άλλοι δύο αστυνομικοί από την Πλατεία Δημοκρατίας, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όταν για δεύτερη φορά  άκουσαν τον σπαραγμό της γυναίκας, έσπασαν τελικά την πόρτα, αντικρίζοντας τον δράστη να κραδαίνει μαχαίρι στα χέρια με το οποίο χτυπούσε τη γυναίκα στο λαιμό. Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού,  έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.

Η επέμβαση

Την κατάλληλη στιγμή, οι αστυνομικοί με έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν το μαχαίρι και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Μάλιστα κατά την προσπάθεια αυτή, ένας αστυνομικός έσκισε το μπουφάν του ενώ ο έτερος φορούσε αλεξίσφαιρο και δεν κινδύνευσε. Η γυναίκα που τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά- στο λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο Γεωργιανός δράστης συνελήφθη και προφυλακίστηκε τότε μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Exit mobile version