Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μάνεσης – Καβατζίκης: «Κάνετε απρέπεια, τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία δεν κάνω»
LIFESTYLE

Μάνεσης – Καβατζίκης: «Κάνετε απρέπεια, τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία δεν κάνω»

"Αυτή τη στιγμή αν ρωτήσετε τον νομικό εκπρόσωπο του Mega, αντιλαμβάνεστε ότι υποπίπτετε σε ένα νομικό αδίκημα".

Μετά το ξεκαθάρισμα που έκανε ο Νίκος Μάνεσης για τις δηλώσεις που έκανε περί «τελευταίας διετίας» στον Alpha, μία… όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη τον περίμενε από την εκπομπή «Πάμε Δανάη». Συγκεκριμένα, η Δανάη Μπάρκα και η ομάδα της πρωινής εκπομπής του Mega καθημερινά παίζουν ένα παιχνίδι και όποιος χάσει, έχει μία ποινή. Ο σημερινός ηττημένος λοιπόν ήταν ο Άρης Καβατζίκης, ο οποίος κλήθηκε να καλέσει τον Νίκο Μάνεση και να του πει τι παρακολουθούσε το πρωί του Σαββάτου, όταν εκείνος έλεγε πως διανύει την «τελευταία διετία» του στον Alpha. Ο Νίκος Μάνεσης, λοιπόν, σήκωσε το τηλέφωνο και ο Άρης Καβατζίκης του εξήγησε ποιος είναι και από ποια εκπομπή τον καλεί.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο δημοσιογράφος του είπε ότι βρίσκονται στον «αέρα», με τον Νίκο Μάνεση να λέει:

«Βρισκόμαστε στον αέρα; Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι με αιφνιδιάζετε και δεν επιθυμώ να βρίσκομαι στον αέρα καμίας εκπομπής κ. Καβατζίκη. Ό,τι έχω να πω για ο,τιδήποτε, για το πολύ δυναμικό κοινό και για το λιγότερο δυναμικό κοινό, θα μου επιτρέπετε να το λέω μέσα από την εκπομπή μου. Αυτή τη στιγμή θα με ακούσετε γιατί είστε παιδί μου δημοσιογραφικά. Δεν μπορείτε να με βγάζετε στον αέρα, χωρίς την έγκρισή μου. Τούτη τη στιγμή αν ρωτήσετε τον νομικό εκπρόσωπο του Mega, αντιλαμβάνεστε ότι υποπίπτετε σε ένα ποινικό αδίκημα. Δεν επιθυμώ να μιλήσω δημοσίως. Ιδιωτικά ό,τι επιθυμείτε. Δεν επιθυμώ να είμαι στον αέρα. Σας ευχαριστώ πολύ. Δεν είμαι καθόλου στενοχωρημένος, αυτό που λέω είναι ότι κάνετε απρέπεια, με βγάζετε στον αέρα και κακώς απάντησα. Τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία δεν κάνω. Με διακόπτετε. Τα σέβη μου στη Δανάη, είναι συμπαθέστατη, συγχαρητήρια πηγαίνει πολύ καλά!» είπε ο Νίκος Μάνεσης. Ο Άρης Καβατζίκης του ζήτησε συγγνώμη, την οποία ο παρουσιαστής του Alpha αποδέχτηκε, κλείνοντας το τηλέφωνο.

Ελεονώρα Μελέτη: Το μήνυμα όλο νόημα μετά τον χαμό ανάμεσα σε Νίκο Μάνεση και Άρη Καβατζίκη

Λίγες ώρες μετά τον χαμό που δημιουργήθηκε από το τηλεφώνημα που έκανε ο Άρης Καβατζίκης στον Νίκο Μάνεση για το «Πάμε Δανάη», η Ελεονώρα Μελέτη ανέβασε ένα story στο Instagram… με νόημα! Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του Mega έγραψε: «Μην κοιτάτε εμένα. Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εγώ απλά απολαμβάνω. Karma», ενώ συνόδευσε την ανάρτηση με ένα emoji το οποίο ανοίγει μία σαμπάνια!

“Έσφαξε” τον Μάνεση η Μελέτη

Τα όσα είπε ο Νίκος Μάνεσης περί αποχώρησής του μέσα από την εκπομπή του στον Alpha σχολίασαν το πρωί της Δευτέρας η Ελεονώρα Μελέτη, ο Κώστας Τσουρός και ο Βασίλης Γρηγορόπουλος στην εκπομπή Mega Καλημέρα. Μετά την προβολή μέρους των δηλώσεων του Νίκου Μάνεση, την κουβέντα ξεκίνησε ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, λέγοντας πως “Νόμιζα ότι έπεσε στην Παλλήνη μετεωρίτης, νόμιζα ότι έριξε πυρηνικά ο Πούτιν στην Παλλήνη”. Η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είχε μια πικρή συνεργασία με τον Μάνεση πριν από δύο χρόνια η οποία έληξε άδοξα, συμπλήρωσε γελώντας: “Βρε κουτά ένα τρικ έκανε για να δει την ανταπόκριση…”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο: “Από πότε ελέγχουμε την ανταπόκριση με τα νούμερα λέγοντας στον κόσμο να πάρουν τηλέφωνο; Ο Νίκος Μάνεσης είναι χρόνια στην τηλεόραση… Τώρα τι είναι αυτό το τρικ; Δηλαδή θα έκανε το ίδιο και όταν ήταν μπροστά σε νούμερα; Όταν ήταν μπροστά δεν το έκανε. Τώρα όλο αυτό φαντάζομαι υπονοεί ότι είναι και λίγο λάθος τα νούμερα. Άρα τώρα τα νούμερα είναι λανθασμένα, όταν έσκιζε ο Νίκος Μάνεσης ήταν σωστά;”.

Η Ελεονώρα Μελέτη λίγο αργότερα πρόσθεσε:

“Εγώ εισέπραξα ότι εννοούσε ότι τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι στην επικοινωνία και σε όλο αυτό που ζει μέσα στο πλατό σε σχέση με τα social media και να μην αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθέασης. Εγώ αυτό κατάλαβα”. “Αυτό που έκανε χθες, ακυρώνει αυτό που έχει κάνει τόσα χρόνια” πρόσθεσε ο Κώστας Τσουρός. Μάλιστα τότε την ρώτησε αν αντιδρούσε με παρόμοιο τρόπο ο Νίκος Μάνεσης όταν συνεργάστηκαν στον Alpha. “Φταίγαμε οι παρουσιαστές για τα νούμερα. Αφού φύγανε όλοι… Πώς θα γινόταν η εκπομπή;” αρκέστηκε να πει η Ελεονώρα Μελέτη, ολοκληρώνοντας το θέμα.

Τάσος Τεργιάκης για Νίκο Μάνεση: «Συμφωνώ με την Ελεονώρα Μελέτη 100%, φύγαμε όλοι οι υπόλοιποι και έμεινε εκείνος»

Όσα είπε η Ελεονώρα  συζήτησαν και στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Ο Τάσος Τεργιάκης, ο οποίος ήταν στην επίμαχη εκπομπή του ALPHA πήρε τον λόγο και έκανε κάποιες σημαντικές διεκρινίσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί τότε. «Όπως είπε η Ελεονώρα, και συμφωνώ 100% μαζί της, φύγαμε όλοι και φύγαμε όλοι. Όταν μία εκπομπή πηγαίνει καλά και κάνει νούμερα τηλεθέασης, όλη η εκπομπή είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Όταν μία εκπομπή δεν πηγαίνει καλά, πάλι φταίμε όλοι. Στην εκπομπή αυτή στον Alpha, όταν με κάλεσαν να είμαι μαζί με την Ελεονώρα Μελέτη και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, στην αρχή δεν υπήρχε ο Νίκος Μάνεσης πουθενά. Στην πορεία μας είπαν ότι θα την σχεδιάζει ο Νίκος Μάνεσης και θα έχει το γενικό πρόσταγμα.

Όταν ξεκίνησε η εκπομπή την πρώτη εβδομάδα και πήγαινε πολύ καλά, όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μόλις τη δεύτερη εβδομάδα άρχισαν να πέφτουν τα νούμερα και να πέφτουν οι κατραπακιές, ξαφνικά δεν έφταιγαν όλοι, έφταιγε η Ελεονώρα Μελέτη, ο Τεργιάκης, ο Γρηγοριάδης. Πρώτη έφυγε η Ελεονώρα Μελέτη, μάλιστα την έπαυσαν. Στην πορεία έφυγα κι εγώ αφού τα συζητήσαμε με το κανάλι και τελευταίος πριν λίγο καιρό έφυγε ο Γιώργος Γρηγοριάδης. Είχαν προηγηθεί τρεις αποχωρήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι είπαν το πρόβλημά τους στη διεύθυνση του σταθμού.

Στις ποδοσφαιρικές ομάδες όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά διώχνουν τον προπονητή και δεν διώχνουν 11 παίκτες. Εδώ έγινε το αντίστροφο, έφυγαν 5-6 δημοσιογράφοι και η παρουσιάστρια. Ήρθε επικεφαλής σε ένα πρότζεκτ που δεν πέτυχε, φύγαμε όλοι οι υπόλοιποι και έμεινε εκείνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Τεργιάκης.

Το σχόλιο του Νίκου Μάνεση

Δύο πολύ ασυνήθιστες κινήσεις για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα έκανε ο Νίκος Μάνεσης αυτό το Σαββατοκύριακο, μέσα από τον αέρα της εκπομπής του στον Alpha. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει σε δύο χρόνια από την τηλεόραση, διευκρινίζοντας σήμερα ότι το έκανε για να… διαπιστώσει κάτι, αν ισχύουν τα νούμερα τηλεθέασης, συγκρίνοντάς τα με το ενδιαφέρον του κοινού.

Η τοποθέτηση του Νίκου Μάνεση και οι αιχμές για τα νούμερα τηλεθέασης

“Λοιπόν χρωστώ κάτι από χθες. Είπα άντε Χρήστο δύο χρόνια μείνανε και μετά θα πάρω σύνταξη. Δεν έχει σημασία αν πάρω σύνταξη. Είναι δικό μου θέμα και της οικογένειάς μου. Σε δύο χρόνια σταματώ από εδώ. Θα πάρω σύνταξη; Θα πάω αλλού; Θα αλλάξω επάγγελμα; Είναι κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους συναποφασίζουμε κι αφορά εμένα. Χθες το έκανα για έναν πολύ απλό λόγο και το είπα και θα το αντιληφθείτε. Μπλόκαρε το σύστημα και το τηλεφωνικό κέντρο. Υπήρχε ένα ενδιαφέρον κι είμαι υπόχρεος. Το έκανα για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ενάμιση χρόνο τώρα καταγράφονται αξιοπερίεργα πράγματα, που δεν είναι του παρόντος είναι των αφεντικών μας. Από το ξεκίνημα της σεζόν καταγράφεται το εξής: Να υπάρχει το δικό σας ενδιαφέρον κι εμείς να καταβαραθρωνόμαστε. Μας παρακολουθούν ή όχι; Την ώρα που υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από χθες κι η περίφημη είδηση κάνει το γύρο το Διαδικτύου. Έπαιρναν συγγενείς και φίλοι. Χθες πατώσαμε, άσχημο ξύλο. Επειδή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, που προσβάλουν τη λογική μας, κάνουμε διάφορα τρικ για να παίρνουμε απαντήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν δίνω συνεντεύξεις”.

Υπήρξε ανταπόκριση και δεν καταγράφηκε στην τηλεθέαση. Άλλο ένα κερασάκι στην οποιαδήποτε τούρτα των αμφιβολιών. Ίδιες αμφιβολίες έχουν μπει σε μερίδα των εργοδοτών μας… Κατά την περσινή χρονιά εντοπίστηκαν αξιοπερίεργα. Σε συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένες ημέρες το δυναμικότερο κομμάτι των ανδρών παρακολουθούσε cartoon για τετράχρονα. Εκεί μπήκαν αμφιβολίες στους εργοδότες μας ότι μπορεί να θέλει έναν εκσυγχρονισμό το μοντέλο… Η καταγραφή των απόψεών σας είναι ανακόλουθη με το πραγματικό ενδιαφέρον”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις