Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυρηνικός πόλεμος: Τρομακτική δήλωση Λιόλιου
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρηνικός πόλεμος: Τρομακτική δήλωση Λιόλιου

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των προσαρτημένων περιοχών», είχε δηλώσει προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος

Την εκτίμηση πως ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου έκανε ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών. «Βρισκόμαστε ενδεχομένως στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου εάν δεν υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της περιοχής», υπογράμμισε μιλώντας στο Mega. Σε περίπτωση που η πυρηνική τορπίλη εκτοξευτεί από τη Ρωσία, τότε αυτή είναι ικανή να φτάσει στις ακτές της Αγγλίας, των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ, τόνισε ο κ. Λιόλιος, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής. «Είχα προβλέψει ότι πριν χρησιμοποιηθούν τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας θα υπάρξει μια προειδοποιητική βολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Αυτή τη στιγμή που έχουν οριστεί νέα σύνορα στην περιοχή, εάν υπάρξει επανάκτηση των περιοχών από την Ουκρανία διακυβεύεται η έκταση της Ρωσίας. Αυτό θα ενεργοποιήσει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και φυσικά αναμένει η Ρωσία επίθεση από το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν αυτές οι πυρηνικές τορπίλες». Εάν ο Πούτιν αποφασίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές του τότε οι χώρες θα έρθουν αντιμέτωπες με ραδιενεργό μόλυνση, κατέληξε ο κ. Λιόλιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις