Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων: Πώς την “έφεραν” στον αγοραστή
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων: Πώς την “έφεραν” στον αγοραστή

Απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων: Μια ακόμη απίστευτη υπόθεση

Τον κάλεσαν να παραλάβει το αυτοκίνητο για το οποίο είχαν συμφωνήσει την αγορά, αλλά με ένα σχέδιο, που δεν μπορούσε καν να φανταστεί ο υποψήφιος αγοραστής, τον λήστεψαν, άρπαξαν τα 15.000 ευρώ, που είχε μαζί του, παριστάνοντας και οι σχεδιαστές της ληστείας τα θύματα!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Το απίστευτο αυτό περιστατικό με την μεγάλη πλοκή και τις …ανατροπές, συνέβη στη Χαλκίδα και καθώς μετά την αρχική καταγγελία του, εμφανιζόμενου ως δήθεν υποψήφιου πωλητή του οχήματος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να εξαρθρώσουν ουσιαστικά μια συμμορία. Τις ίδιες ώρες, υπό τις οδηγίες, τον συντονισμό και την άριστη ενεργοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών από τον επικεφαλής υποστράτηγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος Σπυρίδωνα Σκλάβο, αστυνομικοί δύο υπηρεσιών, κατάφεραν λίγα λεπτά μετά την ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ να συλλάβουν τους τρεις δράστες.

Σε ό,τι αφορά την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος του υποψήφιου αγοραστή οχήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο ενδιαφερόμενος για την αγορά του οχήματος, στις 12 Σεπτεμβρίου,  μετά την οριστική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, κλήθηκε από τον τελευταίο να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να το δει από κοντά και να το παραλάβει. Όταν έφθασε, ο υποψήφιος πωλητής, προφασίστηκε ότι έλειπαν κάποια έγγραφα και πρότεινε στον αγοραστή να μπουν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος και να μεταβούν σε άλλο σημείο για  την παραλαβή των εγγράφων αγοραπωλησίας.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο ίδιος ο πωλητής, ο αγοραστής και μία φίλη του πρώτου. Ξαφνικά όλα πήραν δραματική τροπή. Στη διαδρομή, εμφανίστηκε από την αντίθετη κατεύθυνση μια μοτοσικλέτα, με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας της.

Προσχεδιασμένη ληστεία

Ενας Ρουμάνος κι ένας Ελληνας, με προηγούμενη   συνεννόηση, με τον πωλητή, προσέγγισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις προαναφερθέντες. «Αφού οι δράστες», αναφέρει η Αστυνομία «έριξαν το δίκυκλό τους με πρόθεση στην εμπρόσθια πλευρά του αυτοκινήτου και το ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, από τον οδηγό του οχήματος (ημεδαπός συλληφθείς και αρχικά φερόμενος ως παθών), ένα κινητό τηλέφωνο, από τον συνοδηγό του οχήματος ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό (σ.σ. 15.000 ευρώ) και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ από την συνεπιβάτη (ημεδαπή συλληφθείσα και αρχικά φερόμενη ως παθούσα) ένα ρολόι .

Όπως προέκυψε, σκοπός των δύο ατόμων, που πραγματοποίησαν την ληστεία και των δύο συλληφθέντων που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  ήταν να αφαιρέσουν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο προοριζόταν από τον παθόντα για την αγορά οχήματος από τον συλληφθέντα». Οι ίδιοι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας, μέσα από στοιχεία που προέκυψαν από αυτή την υπόθεση, έφθασαν στην εξιχνίαση και απόπειρας ένοπλης ληστείας που είχε σημειωθεί τη νύχτα της 30ης Αυγούστου σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Με συνεργό τον Ρουμάνο

«Ως προς το χρονικό της απόπειρας ληστείας», πληροφορεί η Αστυνομίας ο συλληφθείς ημεδαπός (φερόμενος αρχικά ως παθών στην ληστεία για την αγοραπωλησία οχήματος) από κοινού με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο, (σ.σ. Ρουμάνο κακοποιό),  πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2022, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής της Εύβοιας . Με την απειλή όπλου, απαίτησαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο του πρατηρίου, να τους παραδώσει τις εισπράξεις, όμως λόγω του ότι εκείνη την στιγμή προσέγγισε το πρατήριο για ανεφοδιασμό καυσίμων ένα άλλο όχημα, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρείς οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι, το οποίο έφερε γεμιστήρα με 2 φυσίγγια, 6 φυσίγγια πιστολιού, 2 κουκούλες ( τύπου «full face»), μάσκα με μαύρο κάλυμμα κεφαλής και 3 μάσκες (αποκριάτικες), ρολόι χειρός, μαζί με το κουτί του, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, 2 τσαντάκια που ομοίως είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, σουγιάς και ναυτική φωτοβολίδα, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , είδη υπόδησης που σχετίζονται με την απόπειρα ληστείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις