Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταμάτης Κόκοτας γάμοι: Οι γυναίκες που αγάπησε και τα τρία παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτης Κόκοτας γάμοι: Οι γυναίκες που αγάπησε και τα τρία παιδιά

Σταμάτης Κόκοτας γάμοι: Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε σε ηλικία 85 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας και κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο θάνατος του σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά σε φίλους, συναδέλφους και τους θαυμαστές του. Μπορεί η δισκογραφία του να είναι τεράστια και να είχε πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, ωστόσο είχε αποφασίσει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον δημοφιλή τραγουδιστή, Δημήτρη και την Έλλη ενώ με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε άλλη μια κόρη, την Μαριάννα.

“Οι μεγάλοι έρωτες, δυστυχώς, συνήθως δεν κρατάνε πολλά χρόνια”
«Έζησα μεγάλους έρωτες, μικρούς έρωτες, έρωτες της μιας βραδιάς. Οι μεγάλοι έρωτες, δυστυχώς, συνήθως δεν κρατάνε πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή, κάτι θα γίνει, κάτι θα βρεθεί, κάποιος θα δυσανασχετήσει, κάπου θα στενοχωρηθείς. Αυτή, όμως, είναι η ζωή. Κι όπως μου έλεγαν κι οι φίλοι μου οι Γάλλοι, «τη ζωή πρέπει να την παίρνεις όπως πάει». Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να ξέρει ένας άντρας δεν είναι πόσες γυναίκες θα αγαπήσει αλλά πόσες θα σεβαστεί και πόσες θα προφυλάξει» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στη lifo. Ο Δημήτρης Κόκοτας μπορεί να ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και να ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι, ωστόσο ο Σταμάτης Κόκοτας ήθελε ο γιος του να γίνει γιατρός, όπως άλλωστε ήθελε και η μητέρα του για εκείνον.
Φωτο από Tlife: Ο Σταμάτης Κόκοτας με τα παιδιά του

«Στον γιο μου, τον Δημήτρη, άρεσε πολύ το τραγούδι και παρά τις φωνές τις δικές μου, το ακολούθησε. Δεν ξέρω… κάτι άλλο ήθελα γι’ αυτόν. Αλλά το αγαπούσε πάρα πολύ. Εγώ προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι είναι δύσκολο πράγμα, κοίτα να κάνεις κάτι άλλο, κι αυτός πήγε και πήρε και κιθάρα κι άρχισε και μελετούσε. Σήμερα έχει γίνει ένας καλλιτέχνης που δεν το περίμενα ούτε εγώ. Έχει πολλά αβαντάζ και δεν νομίζω ότι με χρειάζεται για να τον συμβουλεύω. Είναι μεγάλο ταλέντο ο Δημήτρης» είχε πει σε συνέντευξή του χρόνια μετά.

Το 1972 γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του Εύα, όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και έμειναν μαζί ως το τέλος. Από τα μεγάλα του παιδιά είχε την χαρά να γίνει και παππούς. Τα τελευταία χρόνια έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Τελευταία δημόσια εμφάνιση έκανε την περασμένη άνοιξη όταν βρέθηκε στο Hotel Ερμού για να απολαύσει από κοντά την Άννα Βίσση που συγκινημένη του έδωσε το μικρόφωνο σε μια βραδιά που όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται στο μαγαζί σίγουρα θα τη θυμούνται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις