Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλληφθέντες Ζωγράφου: «Σκ@τοφ@ρ@, δημοσιογράφοι να πεθάνετε» – Βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Συλληφθέντες Ζωγράφου: «Σκ@τοφ@ρ@, δημοσιογράφοι να πεθάνετε» – Βίντεο

Συλληφθέντες Ζωγράφου: Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των συλληφθέντων

Με τους δημοσιογράφους τα έβαλαν κάποιοι από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της Πανεπιστημιούπολης.

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των συλληφθέντων στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη, κατά την άφιξη τους στην Ευελπίδων.

Κατά την άφιξή τους, το πρωί της Παρασκευής, ένας από αυτούς γύρισε προς το μέρος που κάθονταν οι εκπρόσωποι του Τύπου και φώναξε…

«Σκατόφαρα δημοσιογράφοι να πεθάνετε», ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν και άρχισαν να βρίζουν και αυτοί.

Οι εφιαλτικές μνήμες ζωντανεύουν ξανά

Οι μαρτυρίες των θυμάτων τους,κόβουν την ανάσα. 10 χρόνια μετά τις ληστείες και τους βιασμούς που διέπραξαν, οι αποκαλύψεις για 3 από τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας με τα καλάσνικοφ, προκαλούν οργή, φόβο και έντονο προβληματισμό… Τρία από τα μέλη της, όχι μόνο αποφυλακίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά αμέσως μετά βρήκαν καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη και σύμφωνα με την αστυνομία συνέχισαν την παράνομη δράση τους, με τους δύο να συλλαμβάνονται και τον τρίτο να διαφεύγει. Οι ληστές με τα καλάσνικοφ, όπως έγιναν γνωστοί το 2011, έμπαιναν σε σπίτια στην Αττική και βασάνιζαν τα θύματά τους με πρωτοφανή αγριότητα. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη, είχαν βιάσει δύο μητέρες μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους. Σε όλες τις περιπτώσεις ήταν το ίδιο σκληροί και έδειχναν να απολαμβάνουν τον τρόμο των θυμάτων τους.

Οι περιγραφές των θυμάτων τους, στο Mega, είχαν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι της δράσης τους, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν για μήνες, μέχρι να φτάσουν στα ίχνη τους. Σε σπίτια που χτύπησαν αυτές οι εικόνες. Με όλα τα δωμάτια άνω κάτω από το ψάξιμο που έκαναν για να βρουν χρήματα, κοσμήματα αξίας και κλειδιά αυτοκινήτου. Η αδίστακτη συμμορία είχε χτυπήσει σε Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Κορωπί, Αργυρούπολη, Αγία Παρασκευή, στην περιοχή του Παπάγου, στο Παλαιό Φάληρο, στον Άγιο Δημήτριο και τη Βούλα.

“Μου είπαν να πιάσω τα γεννητικά τους όργανα, όπως και έκανα, μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου»

Η μητέρα των δίδυμων παιδιών που είχε κακοποιηθεί στο σπίτι της, λιποθύμησε όταν οι αστυνομικοί την φώναξαν για αναγνώριση και τους είδε ξανά… «Μπήκαν στο σπίτι τρεις άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με τον άντρα και τα δίδυμα παιδιά μας, δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγό μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν και ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια. Μου είπαν να πιάσω τα γεννητικά τους όργανα, όπως και έκανα, μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου», δήλωσε στην κατάθεσή της. Τον απόλυτο εφιάλτη που έζησε είχε περιγράψει και μια 33χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού, στο σπίτι της, στη Γλυφάδα.

«Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα, βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου», κατέθεσε η 33χρονη. Το κινητό που έκλεψαν από το σπίτι της γυναίκας, ήταν αυτό που βοήθησε τις Αρχές και πρόδωσε τη συμμορία. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μαρτυρίες, DNA και στοιχεία που προέκυψαν από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Η έρευνα συνεχίζεται

«Τους αναγνωρίζω με βεβαιότητα για τη σε βάρος μου ληστεία και για την κακοποίηση της συζύγου μου, μέσα στο σπίτι», κατέθεσε το θύμα. Οι 6 ληστές με τα καλάσνικοφ είχαν συλληφθεί το 2011 και αποφυλακίστηκαν μόλις 9 χρόνια μετά, αν και είχαν καταδικαστεί για μια σειρά από αδικήματα, μεταξύ των οποίων για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για ληστείες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών. Οι 3 βρήκαν καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι εκεί ενώθηκαν με άλλους κακοποιούς και συνέχισαν την εγκληματική τους δράση. Η έρευνα συνεχίζεται με τις Αρχές να θεωρούν πολύ πιθανό να βρουν απαντήσεις για ληστείες των τελευταίων μηνών που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Ο χάρτης των ληστειών

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ είχαν συλληφθεί το 2011 και αποφυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των ετών 2018 – 2019. Μόλις αποφυλακίστηκαν βρήκαν καταφύγιο στην φοιτητική εστία. Το Live News παρουσιάζει τον χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα «χτυπήματα» των μελών της συμμορίας, κυρίως στις περιοχές του Ζωγράφου και του Παγκρατίου. Ακόμη, τα κεντρικά μέλη της συμμορίας φέρεται να είχαν συνεργασία με ένα διαβόητο κακοποιό, ο οποίος κατηγορήθηκε το 2012 για τη δολοφονία 30χρονου σεφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις