Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντα από ληστεία των κακοποιών -Παρίσταναν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντα από ληστεία των κακοποιών -Παρίσταναν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Το Alphafreepress, παρουσιάζει δύο βίντεο-ντοκουμέντα

Δεν έκαναν, οι σκληροί κακοποιοί της Πολυτεχνειούπολης μόνο ένοπλο… face control στους φοιτητές, δηλώνοντας «αστυνομικοί» για να διαπιστώσουν στην πραγματικότητα μήπως οι σπουδαστές ήταν… αστυνομικοί κι έμπαιναν στις Σχολές στις με την ιδιότητα φοιτητή. Στη διάπραξη των ενόπλων ληστειών, που αποφάσιζαν, σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονταν ανά δύο, πάνω σε κλεμμένες μοτοσικλέτες, φορώντας κράνη και σκούρο ρουχισμό, για να δίνουν την εντύπωση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ετσι, μετά από κάθε ένοπλη ληστεία σε κατάστημα, ιδιαίτερα, ξαφνικά εμφανίζονταν με μοτοσικλέτα κι έφευγαν ιλιγγιωδώς από τον τόπο της ληστείας δήθεν για να …εντοπίσουν και να καταδιώξουν τους δράστες! Στην πραγματικότητα, έτρεχαν οι αστυνομικοί-«μαϊμού» να διαπράξουν κι άλλη ένοπλη ληστεία σε προεπιλεγμένο στόχο, πάλι με την ίδια σύνθεση, που αντιστοιχούσε σε… «ΔΙΑΔΕΣ», όπως λέγονται στην Αστυνομία!

Μια τέτοια ληστρική επέλαση με τα πιστόλια, από τη Γλυφάδα έως το Παλαιό Φάληρο, σε χρονικό διάστημα ελάχιστων λεπτών, διέπραξαν, μεσημέρι της 29ης Ιουλίου, δύο ένοπλες ληστείες. Την πρώτη, σε μεγάλο Σούπερ Μάρκετ στη Γλυφάδα, όπου με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν μέρα μεσημέρι υπαλλήλους και πελάτες, άδειασαν τα ταμεία και διέφυγαν σαν… αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ.

Ο τρόμος της εργαζόμενης

Περίπου μισή ώρα αργότερα είχαν φθάσει στη Λ. Αμφιθέας, στο παλαιό Φάληρο, όπου με την απειλή και πάλι πιστολιών ακινητοποιούσαν την έντρομη, απελπισμένη γυναίκα που ήταν στα ταμεία, ξήλωσαν την ταμειακή μηχανή και διέφυγαν. Αστυνομία που είχε κινητοποιηθεί συνέλαβε πάνω σε μοτοσικλέτα τον έναν Αλβανό κακοποιό πάνω στον οποίο βρέθηκαν οπλισμός και χρήματα των ληστειών. Το ζήτημα είναι ότι η δεύτερη κλεμμένη μοτοσικλέτα των δραστών που διέφυγαν τότε βρέθηκε σταθμευμένη σε χώρο της Πολυτεχνειούπολης!

Η Αστυνομία, είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων τα πάρα κάτω:

«Σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για ληστείες, κλοπή μοτοσυκλέτας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, συμμορία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Όσον αφορά στη μεθοδολογία τους, οι κατηγορούμενοι αφού συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών σταθμευμένων σε πυλωτές πολυκατοικιών και με αυτές μετέβαιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Άρπαζαν… τσιγάρα και καπνό

Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους αφαιρώντας τις εισπράξεις από τα ταμεία καθώς και καπνικά προϊόντα, ενώ σε περίπτωση που οι υπάλληλοι δεν ακολουθούσαν τις εντολές τους ασκούσαν σωματική βία.

Για να μοιάζουν με τη ΔΙΑΣ

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι κατά τη διάπραξη των παράνομων πράξεών τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με λευκά κράνη, χρησιμοποιούσαν σκουρόχρωμο ρουχισμό, γάντια και λευκές μοτοσυκλέτες ενώ η σύνθεση τους ήταν τετραμελής προκειμένου να προσομοιάζουν με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ως ορμητήριο είχαν σημεία που τους παρείχαν απόλυτη κάλυψη ενώ επέλεγαν να χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες οι οποίες τους προσέφεραν το πλεονέκτημα να κινούνται με ευελιξία. Κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του 26χρονου, μετά τη διάπραξη δύο ληστειών σε Σούπερ Μάρκετ σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 6 ένοπλες ληστείες και μία κλοπή μοτοσυκλέτας.

Το Alphafreepress, παρουσιάζει δύο βίντεο-ντοκουμέντα από την ένοπλη εισβολή τρόμου εκείνου του μεσημεριού στο Μίνι Μάρκετ της Λεωφόρου Αμφιθέας. Όπως θα δείτε  αδίστακτος κρανοφόρος,  με το πιστόλι στα χέρια, περνάει πίσω από το ταμείο όπου βρίσκεται έντρομη η γυναίκα που εργάζεται. Επιχειρεί να ξηλώσει την μηχανή του ταμείου, η γυναίκα αντιδράει, ο ληστής την σπρώχνει βίαια. Την ίδια στιγμή ένας πελάτης επιχειρεί να πάει κι αυτός πίσω από το ταμείο να βοηθήσει την γυναίκα και δέχεται δυνατή σπρωξιά από τον ληστή, ο οποίος επέστρεψε λίγο μετά στην Πολυτεχνειούπολη, όπου βρίσκονταν δεκάδες σκληροί κακοποιοί να αναπαύονται στις παλαιές …φοιτητικές εστίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις