Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τουρισμός 2022 Ελλάδα: «Χρονιά σταθμός», σε αντίθεση με όσα είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός 2022 Ελλάδα: «Χρονιά σταθμός», σε αντίθεση με όσα είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου

Τουρισμός 2022 Ελλάδα: Το Υπουργείο Τουρισμού απαντάει στα αρνητικά σχόλια της Κατερίνας Νοτοπούλου για το φετινό καλοκαίρι

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου εκδόθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, χαρακτηρίζοντας το 2022 ως «χρονιά-σταθμό» για τον ελληνικό τουρισμό. Σημειώνεται πως η Κατερίνα Νοτοπούλου από το βήμα της Βουλής χθες, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για ριζική αλλαγή του τουριστικού μας μοντέλου ανάπτυξης αλλά έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο».

Στην απαντητική ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρεται ότι «η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγοντας τα αστήριχτα ψέματα που της υπαγορεύουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας. Σε μια χρονιά-σταθμό, ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας, στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια. Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση: «Όμως, το 2022 είναι η χρονιά του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της πανδημίας. Παρόλα αυτά, και ενώ στις αρχές του έτους οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε δεν θα επέτρεπαν στον τουρισμό να ανακάμψει, τελικά καταφέραμε με σκληρή και συλλογική δουλειά, να ξεκινήσουμε τη σεζόν νωρίτερα από ποτέ, γεμίζοντας όλους αυτούς τους μήνες την Αθήνα, τα νησιά μας και πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις