Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα: Απάντηση Πλεύρη στις αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα: Απάντηση Πλεύρη στις αντιδράσεις

Μελέτη Λύτρα - Τσιόδρα: "Φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη"

Την πέμπτη χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη, είχε τους θερινούς μήνες η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης σε δήλωσή του απαντώντας στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχολίασε τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα που πυροδοτεί και πάλι την κατάσταση με τις αναφορές των θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ στη διάρκεια της πανδημίας: «Η χώρα μας σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας».

«Από την αρχή της πανδημίας εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντάς τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλες οι επιστημονικές μελέτες, που γίνονται, αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και στο σύνολο τους αναδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί όπλο για την αποφυγή της βαριάς νόσησης και της διασωλήνωσης» συνέχισε ο κ. Πλεύρης. «Σήμερα ενώ ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του αναρτήσεις, ο κ. Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Η καθηγήτρια Κοτανίδου σχολιάζει τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Εξάλλου, η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στον «Ευαγγελισμό» και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τη μεθοδολογία και τα επιστημονικά συμπεράσματα της νέας έρευνας του Καθηγητή Λύτρα και ότι είναι αντίθετη με τις διαπιστώσεις για υψηλή θνητότητα στους ασθενείς με Covid-19 εκτός ΜΕΘ (άνω του 97%), αλλά και στους ασθενείς στα νοσοκομεία της επαρχίας.

«Το δημόσιο Σύστημα Υγείας αντιμετώπισε εξαιρετικά καλά την πανδημία και συνεχίζει να το αντιμετωπίζει σε αυτή την φάση» ήταν η πρώτη αντίδραση της κ. Κοτανίδου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα έρευνα για την θνησιμότητα στις ΜΕΘ στην ΕΡΤ.

Έκανε δε, ένα δηκτικό σχόλιο, τονίζοντας: «Οι εργασίες είναι πολύ καλές για να εμπλουτίζουμε τα βιογραφικά μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις