Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μελόνι για δηλώσεις: “Δεν έχω πει τα σουρεαλιστικά που μου αποδίδουν”
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι για δηλώσεις: “Δεν έχω πει τα σουρεαλιστικά που μου αποδίδουν”

Μελόνι για δηλώσεις: Η κεντροδεξιά κέρδισε και θα κυβερνήσει»

«Καρφιά» Μελόνι για τον ιταλικό Τύπο, λέγοντας πως της αποδίδει «σουρεαλιστικές δηλώσεις» που δεν έχει κάνει, ενώ σημείωσε πως η «κεντροδεξιά είναι έτοιμη να κυβερνήσει». Η πρόεδρος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Twitter: «Βρίσκω αρκετά σουρεαλιστικό ένας κάποιος Τύπος να επινοεί δηλώσεις μου και να δημοσιεύει εντελώς ανύπαρκτα ρεπορτάζ. Ας το πάρουν απόφαση: η κεντροδεξιά, ενωμένη, κέρδισε και είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Φτάνει με την παραποίηση της πραγματικότητας».

Τζόρτζια Μελόνι: Η αγάπη ήρθε από… αριστερά

Παράλληλα, ανήρτησε τίτλο της εφημερίδας La Stampa, στον οποίο αναφέρεται: «Η Μελόνι δεν θέλει τον Σαλβίνι: “δεν τον θέλω, είναι φιλορώσος”» και της εφημερίδας La Repubblica, ο οποίος έχει ως εξής: «Βέτο της Μελόνι για τον Σαλβίνι. “O Ματέο δεν θα αναλάβει κρίσιμο υπουργείο”».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις και τις ζυμώσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σήμερα ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταϊάνι, και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μπορεί να οριστούν αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης και ότι δεν αποκλείεται ο Σαλβίνι να εξασφαλίσει και υπουργείο. Ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι μεταδίδει, τέλος, ότι οι διαδικασίες για τη σύνθεση της κυβέρνησης μπορεί, κατά το δυνατόν, να επισπευσθούν: όπως ανέφερε, στις 17 Οκτωβρίου η Μελόνι μπορεί να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και έπειτα από δύο ημέρες η νέα κυβερνητική ομάδα να μπορέσει να ορκισθεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Τέλος, σε σημερινό της δημοσίευμα, η La Repubblica σημείωσε πως ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ανέλαβε «ρόλο εγγυητή» για τις σχέσεις της Τζόρτζια Μελόνι με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις