Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζωγράφου συλλήψεις: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τις εστίες που έγινε η έφοδος
ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου συλλήψεις: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τις εστίες που έγινε η έφοδος

Ζωγράφου συλλήψεις: Πόζαραν με καλυμμένα τα πρόσωπα, αλλά η αστυνομία φέρεται να τους ταυτοποίησε

Ενα βίντεο ντοκουμέντο από τις εστίες στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όπου η αστυνομία έκανε έφοδο το πρωί της Τρίτης (27/9) δείχνουν νεαρούς να ποζάρουν με όπλα και στοίβες από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Το βίντεο δημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το οποίο φαίνεται να στάθηκε η αφορμή για την έρευνα της ΕΛΑΣ καθώς είχε αναρτηθεί στα social media. Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν φαίνονται τα πρόσωπα των νεαρών, ωστόσο το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως αστυνομία έχει καταφέρει να τους ταυτοποιήσει και μάλιστα φαίνεται να είναι δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν στη σημερινή επιχείρηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια δόκιμη αστυνομικός η οποία φέρεται να βοηθούσε το κύκλωμα με όπλα και ναρκωτικά που είχε στηθεί εντός της πανεπιστημιούπολης.

Το «βαθύ λαρύγγι»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση μιας 22χρονης δόκιμης αστυνομικού, που υπηρετεί σε τοπικό τμήμα και η οποία φέρεται να είχε συγκεκριμένο ρόλο στην οργάνωση. Πληροφορίες λένε πως η νεαρή, είχε συνάψει σχέση με τον Αλβανό υπαρχηγό, τον οποίο γνώριζε όπως λένε οι πληροφορίες του protothema πριν μπει στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.  και έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων της και τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Είχε, λένε ειδοποιήσει πριν μερικές ημέρες την αλβανική εγκληματική οργάνωση, σε μια ανάλογη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, τους κακοποιούς ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε, πως και στη χθεσινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, είχε φροντίσει να δώσει το στίγμα των κινήσεων των αστυνομικών. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το «βαθύ λαρυγγι», προέρχεται από αστυνομική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της ήταν αστυνομικός και έχει αποβιώσει, ενώ το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι η δόκιμη αστυνομικός, θα ορκιζόταν τις επόμενες ημέρες.  Σύμφωνα με πληροφορίες η 22χρονη έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά και μάλιστα είχε κατέβει και υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

dokimi-oplo dokimi_astynomikos__3_
Επίδειξη στο Tik-Tok

Ένα από τα λάθη των αδίστακτων ληστών της Πανεπιστημιούπολης, είναι πως συνήθιζαν να ανεβάζουν στο Tik-Tok βίντεο με τα κατορθώματα τους. Υλικό με όπλα, πιστόλια, ακριβά αυτοκίνητα, ρολόγια και πολλά μετρητά που προκαλούσαν τους διώκτες τους,να τους «βάλουν στο χέρι», καθώς τους έβλεπαν να ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς κανένας από αυτούς να εργάζεται. Ληστείες, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών, αποτελούσαν τις πηγές «μαύρου χρήματος» της συμμορίας, ενώ στην ογκωδέστατη δικογραφία, που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, περιλαμβάνονται, συμβάντα, που αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, τη δράση της συμμορίας. Χαρακτηριστικό, είναι ένα που σημειώθηκε περίπου πριν από ένα μήνα, όταν οι Αλβανοί παρήγγειλαν delivery, και τη στιγμή που αποχωρούσε ο διανομέας, του είπαν να καθυστερήσει γιατί θα πάνε να ληστέψουν το μαγαζί.

(Βίντεο απο Πρώτο Θεμα)
Κόντρα ΝΔ – ΚΚΕ

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, σχετικά με την αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι: «Αφού είχαν απέναντι έναν τέτοιο κακοποιό θα πρεπε να ήταν άλλο το σχέδιο και όχι να έχουν μία αστυνομικό μόνο. Λοιπόν, άρα λοιπόν και αυτός όταν σύμφωνα με πληροφορίες είχε ένα κατσαβίδι όπως λέτε, οι πέντε πυροβολισμοί δικαιολογούνται;»

Στον βουλευτή του ΚΚΕ, απάντησε με ανάρτησή της στο Twitter, η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ διερωτάται αν δικαιολογούνται πέντε πυροβολισμοί αφ’ ης στιγμής ο κακοποιός επιτέθηκε στην Ανθυπαστυνόμο με κατσαβίδι. Προτείνω να αποσύρουμε την Ανθυπαστυνόμο, να στείλει την κόρη του στη θέση της και μετά να δώσει μόνος του απάντηση στην ερώτησή του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις