Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρησφύγετα κακοποιών στην Πανεπιστημιούπολη!
ΕΛΛΑΔΑ

Κρησφύγετα κακοποιών στην Πανεπιστημιούπολη!

Οι, τουλάχιστον 22, συλληφθέντες, Αλβανοί υπήκοοι στην πλειοψηφία τους, αλλά και ημεδαποί, είχαν μπει παράνομα στις παλαιές φοιτητικές εστίες

Όχι μία, όπως θεωρήθηκε αρχικά, αλλά τρεις ήταν οι συμμορίες που είχαν μετατρέψει την Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου, σε ορμητήριό τους για διακίνηση ναρκωτικών και ένοπλες ληστείες, αλλά και σαν κρησφύγετο, καθώς εκεί κατέφευγαν μετά τη διάπραξη παράνομων ενεργειών στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι, τουλάχιστον 22, συλληφθέντες, Αλβανοί υπήκοοι στην πλειοψηφία τους, αλλά και ημεδαποί, είχαν μπει παράνομα στις παλαιές φοιτητικές εστίες, είχαν καταλάβει «με το έτσι θέλω» τους χώρους και οπλισμένοι με πολλά και διαφορετικά όπλα, σχεδίαζαν τις έκνομες δραστηριότητες, καλυπτόμενοι πίσω από το άσυλο, που προσφέρουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τα στοιχεία της Αστυνομίας, αναφέρουν ότι οι τρεις συμμορίες, με τα δικά της μέλη η κάθε μία, επιδίδονταν σε ένοπλες ληστείες και κλοπές, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι συμμορίες της Πανεπιστημιούπολης,  βρίσκονταν πίσω από τις πρόσφατες κινηματογραφικές ένοπλες ληστείες στα Mac Donalds στο Παλαιό Φάληρο, όπου άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο και μετά από καταδίωξη συνελήφθη ένας Αλβανός κακοποιός, αλλά και πίσω από τη ληστεία σε γιαπωνέζικό εστιατόριο στο σύνταγμα απ’ όπου άρπαξαν μετρητά και τη μοτοσικλέτα του ιδιοκτήτη για να διαφύγουν και να τη μεταφέρουν στο ασφαλές γι αυτούς χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Το βίντεο των πανηγυρισμών

Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι σε βίντεο που έχει ανέβει στο TikTok, ως κουκουλοφόροι, κρατώντας όπλα και έχοντας τοποθετήσει χρήματα επάνω σε τραπέζι, υπό τους ήχους ξένης μουσικής! Όπως προαναφέρθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις, που πραγματοποίησαν την έφοδο παρουσία εισαγγελέα, τα γνώριζαν όλα αυτά, είχαν ταυτοποιήσει αρκετούς από τους θρασύτατους κακοποιούς,  που αποτελούσαν τις εγκληματικές οργανώσεις. Ηγετικό ρόλο, έπαιζε ένας 30χρονος Αλβανός,  σεσημασμένος κακοποιός, με 4 εντάλματα σύλληψης σε βάρος του για ένοπλες ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικά και όπλων. Ηταν αυτός, ο οποίος επετέθη με κατσαβίδι κατά της ανθυπαστυνόμου, όταν εκείνη αποχώρησε από την επιχείρηση λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Αμυνόμενη, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται  φρουρούμενος από ομάδα αστυνομικών.

Σεσημασμένοι οι περισσότεροι

Σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα είναι και οι περισσότεροι από αυτούς που συνελήφθησαν. Ανάλογα με το σχέδιο που είχαν προκρίνει τα ηγετικά μέλη των τριών συμμοριών της Πανεπιστημιούπολης, κατά ομάδες οι κακοποιοί αναλάμβαναν ληστείες σε Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα και εστιατόρια και επέστρεφαν πάλι εκεί με την «λεία» τους και για να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Ενώ σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη σοβαρότατη υπόθεση, πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην κατοχή των συλληφθέντων,  βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα  όπλα διαφόρων τύπων, γεμιστήρες γεμάτοι, έτοιμοι για χρήση,  δεκάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος από μαχαίρια, σουγιάδες και κλομπ.

Επίσης, εντός των παλιών φοιτητικών εστιών, που είχαν καταλάβει και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους, αλλά και σε εφόδους σε σπίτια μελών της οργάνωσης στην γύρω περιοχή, βρέθηκαν συσκευές για επεξεργασία ναρκωτικών, συσκευαστήριο, τουλάχιστον δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 200 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης, πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά, πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η δόκιμος αστυφύλακας

Όπως έχει γράψει ήδη τo Alphafreepress, ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, είναι και μία δόκιμος αστυφύλακας   η οποία, πάντα κατά τις αστυνομικές πηγές, υπηρετούσε στο Τμήμα της περιοχής  και  ήταν σύντροφος ενός εκ των συλληφθέντων μελών του κυκλώματος, παρέχοντας υποστηρικτικό ρόλο στην οργάνωση  με πληροφορίες που αφορούσαν επικείμενες αστυνομικές επιχειρήσεις που σχεδιάζονταν στην περιοχή, προκειμένου να λαμβάνουν τα μέτρα τους! Μεγάλης σημασίας είναι η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που γίνεται στη συγκυρία με το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση για να εκλείψουν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα από τα Πανεπιστήμια.

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας. Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες. Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους. Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις